Criza refugiatilor: Ministrii europeni de Interne se reunesc pe 14 septembrie

Duminica, 30 August 2015, ora 21:10
Criza refugiatilor: Ministrii europeni de Interne se reunesc pe 14 septembrie

Ministrii de Interne din Uniunea Europeana se vor reuni de urgenta la 14 septembrie la Bruxelles, in contextul in care blocul comunitar incearca sa gaseasca solutii in fata agravarii crizei imigrantilor.

Vezi aici cele mai noi informatii legate de criza refugiatilor

"Pentru a evalua situatia de pe teren si actiunile politice in desfasurare si pentru a discuta despre noi initiative de consolidare a raspunsului UE, ministrul luxemburghez pentru imigratie si azil, Jean Asselborn, a decis organizarea unui Consiliu JAI (Justitie si Afaceri Interne - n.red.) extraordinar", a precizat, intr-un comunicat, Luxemburgul, care asigura presedintia rotativa a UE.

"Fenomenul migratiei in afara si in interiorul Uniunii Europene a luat recent proportii nemaiintalnite", a mai mentionat presedintia luxemburgheza a UE, relateaza AFP si DPA.

Discutiile se vor concentra pe procedurile de expulzare a imigrantilor daca solicitarea lor de azil este respinsa, pe cooperarea cu tari terte si pe masuri de prevenire a traficului cu imigranti, se mai mentioneaza in comunicat.

Anterior, ministrii de Interne francez, german si britanic au cerut organizarea unui Consiliu JAI "in urmatoarele doua saptamani", pe fondul crizei imigrantilor.

Bernard Cazeneuve, Thomas de Maiziere si Theresa May "cer presedintiei luxemburgheze a Uniunii Europene sa organizeze un prim consiliu JAI (Justitie si Afaceri Interne) in urmatoarele doua saptamani pentru a pregati eficient deciziile celui din 8 octombrie si pentru a progresa in mod concret", se mentioneaza intr-un comunicat de presa comun publicat dupa intalnirea celor trei ministri, in marja unei reuniuni, la Paris, a reprezentantilor din noua tari europene, avand ca tema securitatea transporturilor.


In cursul intalnirii, cei trei au "subliniat necesitatea de a lua masuri imediate pentru a face fata provocarii pe care o constituie aceste afluxuri de imigranti". Ei au insistat in special pe "urgenta de a infiinta, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului", in Grecia si in Italia, a asa-numitelor 'hot spots', centre de triere in care sa se poata face distinctia intre refugiati si imigranti economici ilegali.

Cei trei ministri doresc totodata intocmirea "cat mai rapida" a unei "liste cu tari de origine sigure" pentru a "completa regimul de azil european comun, a-i proteja pe refugiati si a asigura eficienta returnarilor imigrantilor ilegali in tarile de origine".

 Articol citit de 2671 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  31.08.2015, 07:49
  noi europenii
  impreuna cu americanii le-am distrus casele si orasele, le-am luat sursa de venit (petrolul).....avem o datorie morala de a integra acesti napastuiti ai sortii, sa le oferim adapost , hrana si asistenta medicala.....fara "ajutorul " nostru in Libia , Iraq, Egipt, Afganistan , Siria si mai nou Ukraina aceasta criza nu ar fi existat...
  Haan1
  30.08.2015, 21:51
  Ocupaţie islamistă a Europei fără soldaţi!
  Islamistii intensifică crearea zonelor interzise ne-musulmanilor in orasele Europei. Cea mai mare parte a acestalor «zone interzise» functionează ca niste micro-state guvernate de Sharia.

  Autoritătile tărilor gazdă au pierdut, se pare, controlul acestor cartiere unde, in majoritatea cazurilor, serviciile publice – adică politia, pompierii si serviciul de ambulantă – nu mai au acces.

  «Zonele interzise» sunt rezultatul deceniilor de politică “multiculturală", care i-a incurajat pe musulmani să creeze societăti paralele si să trăiască intr-o auto-segregare, mai degrabă decat să seintegreze in tările gazdă europene.

  In Marea Britanie, de exemplu, gruparea musulmană «Musulmanii contra cruciadelor» a lansat o campanie pentru transformarea a 12 orase engleze – incluzand si ceea ce ei numesc Londonistan – in state islamice independente. Aceste asa-zise emirate islamice functionează ca niste enclave autonome, supuse Sharia si in afara legilor britanice.

  Acest «Proiect al Emiratelor Islamice» enumeră orasele Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, cat si Waltham Forest in nord-estul Londrei si Tower Hamlets in est, ca teritorii pe cale sa fie supuse in intregime legii islamice Sharia.
  In cartierul londonez Tower Hamlets (numit si Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliti si Talibanii din Tower Hamlets, amenintă regulat cu moartea femeile care nu poartă vălul islamic.

  Străzile invecinate sunt impanzite cu afise care te avertizează: «Intrati intr-o zonă controlată de SHARIA; aici se aplică legea islamică!». Toate reclamele publicitare care sunt considerate ofensatoare pentru musulmani sunt vandalizate sistematic sau acoperite cu spray negru.
  In Luton, in cartierul Bury Park, musulmanii sunt acuzati de a pune in practică o adevărată «epurare etnică», hărtuindu-i pe ne-musulmani, pană cand acestia cedează si se mută in altă parte.

  In West Midlands, doi predicatori crestini au fost acuzati de «incitare la ură» pentru că distribuiau evanghelii intr-o zonă predominat musulmană din Birmingham.
  In Leytonstone, la est de Londra, extremistul musulman Abu Izzadin i-a urlat in față fostului ministru M. John Reed: «Cum ai indrăznit să vii intr-o zonă musulmană».

  http://www.napocanews.ro/2015/08/ocupatie-islamista-a-europei-fara-soldati.html
  alphpha
  30.08.2015, 21:24
  Unde-i
  "urgenta" peste doua saptamani? Daca era in mod obisnuit se vor fi intalnit la anul ?
  ziksieu
  30.08.2015, 21:16
  si Romania
  este gata:o moschee va fi curind pusa la dispozitie,ca alte servicii nici romanii nu prea au.(ei pleaca la cules roadele tarilor vestice)