Criza imigrantilor: Ungaria sustine ca este expusa unui "atac premeditat"

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 20:40
5752 citiri
Criza imigrantilor: Ungaria sustine ca este expusa unui "atac premeditat"
Foto: Hepta.ro

Politia ungara face obiectul unui atac premeditat la punctul de trecere a frontierei Roszke, de la granita cu Serbia, a declarat joi purtatorul de cuvant al guvernului ungar, Zoltan Kovacs.

Potrivit reprezentantului executivului ungar, este mincinoasa informatia potrivit careia confruntarile dintre politia ungara si migranti au izbucnit din cauza unei neintelegeri, Kovacs dezmintind si stirea ca unora dintre migrantii ajunsi la Roszke li s-a permis sa intre in Ungaria inaintea inceperii violentelor, miercuri seara.

"Politia a dat un raspuns proportionat la atacurile lansate de migranti inarmati", a insistat purtatorul de cuvant ungar.

Criza imigrantilor da in clocot in Ungaria: Blindate si tunuri de apa la granita (Video)

Politia ungara a identificat un barbat, despre care se crede ca a condus actiunea migrantilor, care este cetatean sirian, iar in prezent sunt analizate circumstantele incidentului pentru a se vedea daca impotriva lui poate fi formulata acuzatia de act terorist, a precizat Zoltan Kovacs.

"Ungaria este angajata sa protejeze granitele sale si ale Uniunii Europene", a mentionat Kovacs, adaugand ca frontierele externe ale spatiului Schengen ar trebui protejate in primul rand in Grecia, tara tranzitata de migrantii care ajung la Roszke.

Violente la granita Ungariei cu Serbia: Politia a pus tunurile cu apa pe imigranti

Anterior, Jozsef Horvath, fost inalt oficial din serviciile secrete ungare, a estimat ca Ungaria este o tinta principala a extremistilor islamisti, deoarece pe teritoriul sau se afla cea de-a doua importanta comunitate de evrei din Europa.

"Europa este in ultimul ceas pentru a-si da seama ca trebuie sa-si apere granitele terestre si maritime", a declarat Horvath, fost director general adjunct, estimand ca guvernul ungar n-a avut alta varianta decat sa ridice un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia.

"Europa sta pe un butoi cu pulbere si principalii lideri ai UE au aprins chiar ei fitilul", a afirmat Horvath, exprimandu-si speranta ca serviciile secrete din celelalte tari europene le-au adus la cunostinta guvernelor lor informatiile necesare.

"Manati de interese si obiective pe termen scurt, politicienii occidentali n-au avut curajul sa ia aceleasi decizii pe care premierul ungar a indraznit sa le ia", a adaugat Jozsef Horvath.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#UNgaria imigranti atac premeditat, #Ungaria atac imigranti , #Ungaria