Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Criza imigrantilor: Papa, invitat de un musulman sa se converteasca la islam

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 16:13
8425 citiri
Criza imigrantilor: Papa, invitat de un musulman sa se converteasca la islam
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Haroon Moghul, un cunoscut analist, de origine musulmana, ii adreseaza Papei Francisc invitatia de a se converti la islam.

"As vrea sa il invit pe Sanctitatea Sa Papa Francisc sa se converteasca la islam. Sper sa nu ma inteleaga gresit catolicii din intreaga lumea. Invitatia mea ar trebui privita ca un compliment: ne-ar placea sa-l avem de partea noastra, chiar daca este o concesie disperata. Adica, ati vazut cine e de partea noastra?", scrie Moghul, intr-un amplu material de opinie publicat pe CNN.

Comisia Europeana a anuntat cati refugiati vrea sa trimita in Romania

Potrivit autorului, nu exista nicio figura musulmana comparabila cu Papa Francisc si cu siguranta nicio figura musulmana nu se bucura de popularitatea Papei Francisc.

"Sunnitii musulmani aveau inainte un califat, nu mai au din 1924. Desigur, avem lideri care aspira la asa o autoritate, inclusiv Salman bin Abdulaziz, regele Arabiei Saudite, ale carui titluri oficiale includ si 'custode a doua sfinte moschei'.

Suna frumos, nu? Virtuos, umil, devotat. El conduce pentru a servi. Dar pe cine conduce regele? Papa Francisc este lider pentru 1,2 miliarde de catolici. Arabia Saudita pretinde a fi puterea musulmana sunnita principala, lider pentru mai bine de un miliard de sunniti, desi guvernul sau nu este nici macar ales de proprii cetateni", noteaza Haroon Moghul.

In opinia autorului, indiferenta Arabiei Saudite si modul in care a refuzat sa primeasca refugiati sirieni sunt "de-a dreptul dezgustatoare".

"Desigur, Arabia Saudita nu a fost singura tara ostila imigrantilor. Zeci de mii de refugiati cauta o viata mai sigura in Occident, iar raspunsurile sunt mixte. S-au confruntat cu rezistenta din partea guvernelor din Ungaria, Slovacia, Polonia si Republica Ceha, printre altele. Intr-adevar, premierul ungar Viktor Orban a declarat in mod explicit ca nu vrea un numar mare de musulmani in tara sa, in timp ce guvernul Slovaciei a cedat la 200 de refugiati, cu conditia ca acestia sa fie crestini", adauga autorul.

Acesta, noteaza analistul, este momentul in care intervine Papa Francisc. A spune celor care fug de razboi "sa reziste" si "sa aiba curaj" nu este de ajuns. Deci a avut dreptate cand a indemnat, recent, ca "fiecare parohie, fiecare comunitate religioasa, fiecare manastire, fiecare sanctuar al Europei sa gazduiasca o familie de refugiati". Cum multe din tarile in care vor sa ajunga refugiatii sunt profund catolice, declaratia Papei ar putea avea un ecou important.

Criza imigrantilor: Nemtii se ajuta singuri daca-i primesc cu bratele deschise pe refugiati

La o biserica in Berlin, refugiatii musulmani, potrivit relatarilor, se convertesc la crestinism "in masa". Unii observatori sustin ca aceste transformari sunt doar un truc pentru a creste probabilitatea de a primi azil.

"Eu nu stiu daca e adevarat, pentru ca nu se poate sti ce e in inimile oamenilor. Dar nu as fi surprins daca sentimentul este sincer. La urma urmei, cum trebuie sa se simta ei cand vad cum tarile bogate musulmane le inchid usile in nas, chiar daca viata lor e in pericol? Oamenii in Siria sunt prinsi intre o dictatura in Iran pe de o parte si o miscare terorista brutala autointitulata Statul Islamic pe de alta parte. Poate Papa Francisc nu este cel care va simti nevoia de a converti pana la urma urmei", conchide Moghul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#invitatie papa convertire islam, #islamis migratie papa , #Europa