Assad, interviu rar despre refugiati: Sunt luati in vizor cu mitraliera de Occident. Nu mai sustineti terorismul!

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 10:40
11202 citiri
Assad, interviu rar despre refugiati: Sunt luati in vizor cu mitraliera de Occident. Nu mai sustineti terorismul!
Foto: Russia Today

Presedintele sirian Bashar al Assad a acordat un rar interviu presei ruse, in care vorbeste depre refugiati si acuza Occidentul ca sustine teroristii si ca ii "ia in vizor" pe imigranti.

"Occientul plange pentru ei (refugiati - n.red.) si Occidentul sustine teroristii de la inceputul crizei, cand a spus ca aceasta este o revolta pasnica", a spus Assad, intr-un interviu acordat Russia Today.

Statul Islamic continua sa avanseze: Ce a smuls din mainile regimului Assad

Liderul de la Damasc sustine ca omologii sai occidentali spun despre situatia din Siria ca este terorism asemenea Statului Islamic, "dar din cauza statului sirian sau a regimului sirian sau a presedintelui sirian".

"Atata timp cat urmeaza aceasta propaganda, vor avea mai multi refugiati. Deci nu este vorba despre faptul ca Europa nu i-a acceptat sau nu i-a imbratisat ca refugiati, este despre a nu trata cauza. Daca esti ingrijoat in legatura cu ei, nu mai sustine teroristii. Asta credem referitor la criza. Asta este nucleul intregii chestiuni a refugiatilor", a adaugat liderul sirian.

Criza refugiatilor: De unde vin toti acesti oameni si de ce?

Assad a continuat acuzatiile la adresa statelor occidentale si in ce priveste tratamentul pe care acestea il arata fata de refugiati.

"Este ca si cum Occidentul acum plange pentru refugiati cu un ochi si ii ia in vizor cu mitraliera cu al doilea ochi, pentru ca acei refugiati au parasit de fapt Siria din cauza terorismului, in principiu din cauza teroristilor si a crimelor si in al doilea rand din cauza rezultatelor terorismului.

Cand ai terorism si ai distrugerea infrastructurii, nu vei avea resursele de trai de baza, astfel incat multi oameni pleaca din cauza terorismului si din cauza ca vor sa-si castige existenta undeva in aceasta lume", mai spune Bashar al Assad.

Ce este ascuns in criza refugiatilor?

"Daca intrebam orice sirian astazi ce vrea, primul lucru pe care l-ar spune ar fi 'Vrem securitate si siguranta pentru fiecare persoana si fiecare familie'", a subliniat presedintele sirian, adaugand ca fortele politice, fie ca se afla in interiorul sau in afara guvernului, "ar trebui sa se uneasca in jurul a ce vrea poporul sirian".

Presedintele Siriei este de parere ca dialogul din tara sa ar trebui continuat "pentru a ajunge la un consens", care nu poate fi implementat "decat daca infrangem terorismul in Siria".

Tensiunile dintre Rusia si SUA escaladeaza: Moscova continua actiunile din Orientul Mijlociu

"As vrea sa profit de aceasta oportunitate pentru a cere tuturor fortelor sa se uneasca impotriva terorismului, deoarece este modul in care se pot atinge obiectivele politice pe care noi, ca sirieni, le dorim prin dialog si actiune politica", a mai declarat Bashar al Assad.

Despre Vladimir Putin: A fost transformat din prieten al Occidentului in dusman

Acesta a vorbit si despre unul dintre aliatii tarii sale, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, sustinand ca, in contextul crizei din Ucraina, acesta a fost transformat, din prieten al Occidentului, in dusman al acestuia.

Bashar al Assad compara situatia din Siria cu cea din Rusia, acuzand inca o data Occidentul pentru falsificarea realitatii in ambele cazuri.

Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati

"Observati ce s-a intamplat in presa occidentala dupa lovitura din Ucraina. Ce s-a intamplat? Presedintele Putin a fost transformat dintr-un prieten al Occidentului intr-un dusman si a fost caracterizat ca un tar.

Este portretizat ca un dictator care suprima Opozitia din Rusia si care a ajuns la putere prin mijloace nedemocratice, in ciuda faptului ca a fost ales in alegeri democratice, iar Occidentul insusi a recunoscut ca alegerile au fost democratice. Acum, nu mai sunt democratice. Asta este propaganda occidentala", a punctat liderul de la Damasc.

Despre Erdogan: Nu poate face niciun pas fara a se coordona cu Statele Unite

Nu in ultimul rand, acesta a inclus Rusia pe lista tarilor prietene - si parteneri regionali - cu care Siria este pregatita sa coopereze in lupta impotriva terorismului, alaturi de Iran si Irak, "deoarece se confrunta cu acelasi tip de terorism".

In schimb, Bashar al Assad a criticat Turcia, o alta tara vecina, precum si pe presedintele Recep Erdogan si pe premierul Ahmet Davutoglu, despre care a spus ca "nu pot sa faca nici macar o miscare fara a se coordona intai cu Statele Unite si cu alte tari occidentale".

In plus, presedintele Siriei acuza "coalitia internationala", condusa de Statele Unite, care lupta impotriva terorismului: "De fapt, de cand aceasta coalitie a inceput sa opereze, Statul Islamic a inceput sa se extinda. Cu alte cuvinte, coalitia a esuat si nu are niciun impact pe teren".

Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse

"In acelasi timp, tari precum Turcia, Qatar, Arabia Saudita si tarile occidentale care asigura o acoperire pentru terorism, ca Franta, Statele Unite sau altele, nu pot lupta impotriva terorismului. Nu poti fi cu si impotriva terorismului in acelasi timp.

Insa daca aceste tari decid sa-si schimbe politicile si realizeaza ca terorismul este ca un scorpion - daca il pui in buzunar, te va intepa -, atunci nu avem nicio obiectie in a coopera cu toate aceste tari, avand in vedere ca este o coalitie reala si nu falsa, care sa lupte impotriva terorismului", a mai declarat liderul de la Damasc.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Bashar al Assad interviu refugiati, #Assad refugiati, #Assad lupta terorism, #Assad declaratii Putin, #Assad Statele Unite terorism, #Assad SUA terorism , #Siria