Zeci de morți în urma inundațiilor catastrofale din Brazilia. Imaginile dezastrului, observate din elicopter de președintele țării VIDEO

Luni, 30 Mai 2022, ora 21:37
2045 citiri
Zeci de morți în urma inundațiilor catastrofale din Brazilia. Imaginile dezastrului, observate din elicopter de președintele țării VIDEO
Bilanţul victimelor este aşteptat să crească FOTO Twitter

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a survolat luni, 30 mai, zonele afectate de ploile torenţiale din ultimele zile. Inundațiile masive au provocat cel puțin 91 de decese, 26 de oameni fiind în continuare dispăruți în regiunea Recife, din nord-estul țării, potrivit AFP.

”Nu ne-am putut apropia. Am vrut să aterizăm, dar piloţii au recomandat să nu facem acest lucru, din cauza instabilităţii solului”, a declarat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă în prezenţa mai multor miniştri, cu puţin timp înainte de anunţarea noului bilanţ de către pompieri.

Preşedintele Bolsonaro a postat pe Twitter un videoclip cu elicopterul în care se afla survolând regiunea, cu zone complet inundate şi cu un deal pe care vegetaţia este întreruptă de o bandă verticală maro uriaşă cauzată de o alunecare de noroi.

”Suntem trişti, bineînţeles, obiectivul nostru este să consolăm familiile şi să venim în ajutorul populaţiei cu mijloace materiale”, a continuat el.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Ferreira, a anunţat că guvernul a deblocat un miliard de reali (aproximativ 198 de milioane de euro) pentru a ajuta victimele.

”Jumătate din sumă este destinată răspunsului imediat, pentru finanţarea achiziţionării de saltele, produse de igienă şi alimente, şi pentru restabilirea serviciilor esenţiale, precum furnizarea de apă şi electricitate”, a explicat ministrul.

Restul de bani va fi folosit, potrivit acestuia, pentru a ”reconstrui infrastructura publică şi locuinţele” distruse de ploile torenţiale care au lovit statul Pernambuco de la mijlocul săptămânii trecute.

În această regiune deluroasă unde se află numeroase locuinţe construite în condiţii precare, furtunile au provocat alunecări de teren soldate cu victime.

Una dintre zonele cele mai afectate este Jardim Monteverde, la graniţa dintre Recife şi municipalitatea Jaboatao dos Guararapes, unde au fost găsite peste 20 de cadavre după ce o alunecare de noroi a măturat sâmbăta totul în cale.

Bilanţul victimelor este aşteptat să crească. Zeci de pompieri au fost mobilizaţi pentru a căuta persoanele dispărute, în timp ce echipele de intervenţie au încercat să cureţe străzile.

Centrul Naţional de Monitorizare a Dezastrelor a avertizat luni în legătură cu un risc foarte ridicat de inundaţii în regiunea Recife.

De vineri seară până sâmbătă dimineaţa, volumul precipitaţiilor a atins 70% din cantitatea aşteptată în mod normal pentru toată luna mai în anumite zone din Pernambuco.

Brazilia s-a confruntat cu tragedii similare la începutul anului, cu furtuni violente în timpul verii australe, în special în Petropolis, o regiune muntoasă în apropiere de Rio de Janeiro (sud-est), unde 233 de persoane şi-au pierdut viaţa în februarie în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#inundatii brazilia alunecari teren, #Jair Bolsonaro Brazilia, #ploi torentiale , #Brazilia
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
1332citiricondoleante.condolences.condolências.beileid.condoléances