”O tehnică psihologică”. Întrebările incomode care au curs pe ecrane la marea conferință de presă și ignorate de Putin

Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 09:03
4381 citiri
”O tehnică psihologică”. Întrebările incomode care au curs pe ecrane la marea conferință de presă și ignorate de Putin
Întrebările critice apar pe ecranele din studio FOTO X

Toate întrebările care au apărut pe monitoarele plasate în sala unde a avut loc conferința anuală de presă susținută de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au fost selecționate special de administrația Kremlinului.

Este o tehnică psihologică și ar trebui să creeze impresia că nu există subiecte interzise pentru Kremlin, relatează Moscow Times cu referire la o persoană familiarizată cu pregătirea conferințelor de presă.

„Au fost preselectate și pre-moderate pentru a alimenta canalele de Telegram și mass-media independentă”, a spus sursa.

Potrivit interlocutorului publicației, în cadrul unor astfel de conferințe anuale, tehnica „subiectelor fierbinți” este folosită de mulți ani. Întrebările critice care apar pe ecranele din studio ar trebui să dea impresia de „libertate deplină de exprimare”, dar Putin se face că nu le observă și nu le răspunde.

Protestele rudelor soldaților ruși sunt cele mai „delicate” subiect pentru Putin

Sarcina principală a lui Putin, așa cum se subliniază în articol, este să vorbească exclusiv despre evenimente pozitive și să „inspire alegătorii”.

„Unul dintre cele mai sensibile și nedorite subiecte sunt protestele membrilor familiei soldaților mobilizați care se află pe front de mai bine de un an fără rotație”, a spus o sursă apropiată Kremlinului.

Navalnîi și Prigojin, subiectele nu-i plac președintelui rus

De asemenea, potrivit publicației, printre altele „intoleranțe” pentru Putin sunt subiectele despre întemnițarea politicianului Alexei Navalnîi, revolta și moartea în accidentul aviatic al lui Evgheni Prigojin, cenzura în mass-media și persecuția activiștilor anti-război.

Despre ce a mai vorbit Putin la eveniment?

Vladimir Putin a făcut o serie de declarații cu privire la Ucraina. În special, liderul Kremlinului a spus că obiectivele așa-numitei „operațiuni militare speciale” nu s-au schimbat în Ucraina.

El a mai declarat că ostilitățile dintre Rusia și Ucraina a început în 2014 din cauza faptului că „prietenii americani” nu aveau voie să stabilească relații de prietenie cu Kievul.

În plus, Putin a spus că Rusia nu intenționează să organizeze un al doilea val de mobilizare. Potrivit acestuia, 300.000 de oameni au fost recrutați în armată ca parte a mobilizării parțiale.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#intrebari, #incomode, #Conferinta de presa, #Vladimir Putin, #ecrane, #tehnica, #psihologic , #stiri Vladimir Putin