De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"

Joi, 08 Februarie 2024, ora 13:03
4687 citiri
De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"
Tucker Carlson a fost dat afară de Fox News din cauza daunelor generate de fake-news-ul intenționat FOTO X

Controversatul propagandist american Tucker Carlson face valuri în ultimele zile la nivel mondial prin prisma vizitei făcute la Moscova și a "amenințării" că va publica un interviu cu Putin.

Jurnaliști ruși aflați în subordinea Kremlinului au anunțat că interviul de două ore va fi difuzat joi, 8 februarie, la ora locală a Washingtonului 18.00 (ora României - 1.00 AM, vineri, 9 februarie).

Prezentatorul american a fost concediat recent de la Fox News şi de atunci transmite redifuzări ale emisiunilor sale pe rețeaua X (fosta Twitter).

Vizita lui Carlson, apropiat de Donald Trump, care a criticat în repetate rânduri sprijinul american pentru Ucraina în ultimele luni, a fost acoperită pe larg de presa de stat rusă.

Dizidentul rus Mihail Hodorkovski explică, într-o analiză amplă de mass-media controlată de Kremlin îl cultivă cu atât de multă grijă pe Tucker Carlson:

"La plecarea sa de la Fox, rețeaua internațională de propagandă Russia Today, controlată de Putin, „i-a oferit” lui Tucker Carlson un loc de muncă.

Una dintre tehnicile de propagandă preferate ale Kremlinului este de a prezenta relatări ale mass-media și ale unor personalități politice din Occident aflate în acord cu versiunea realității transmisă de Putin. Mesajul indirect inoculat astfel de Kremlin este: „Vedeți? Există occidentali înțelepți care știu adevărul”.

Acest lucru este menit să legitimeze minciunile regimului de la Kremlin în ochii publicului autohton, așa că, cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine. Acesta este motivul pentru care Donald Trump a devenit personaj principal la televiziunea rusă de stat în timpul campaniei sale din 2016, de exemplu.

De asemenea, în martie 2022, imediat după ce Putin a început războiul ilegal în Ucraina, administrația de la Kremlin său a trimis un memoriu către fiecare canal TV important din Rusia (dintre care majoritatea sunt conduse de amanta lui Putin, Alina Kabaeva), spunându-le să folosească mai multe imagini cu Tucker Carlson.

Cererea a venit după ce Carlson a alocat mare parte din emisiunea făcută la Fox News pentru a apăra invazia lui Putin, dând vina pe SUA pentru incitarea la conflict. Când a fost dat ordinul, Carlson a devenit o vedetă de calibru a propagandei ruse în toate formele ei.

Și când spun „star”, e la modul cel mai serios. Tucker Carlson era peste tot. Titluri la întâmplare din presa rusă a vremii: „Fox News: Rusia a avut dreptate, SUA a mințit” (despre așa-numitele laboratoare de arme biologice din Ucraina). Carlson îl acuza pe Zelenski că plănuiește un atac nuclear asupra Rusiei, citat de Tsargrad Media Group, deținut de bogatul ultranaționalist Konstantin Malofeev, sancționat din 2014 pentru finanțarea „separațiștilor” din estul Ucrainei.

Agenția regională de știri Ura îl cita pe Carlson spunând că Biden încearcă să construiască o „dictatură” în SUA „urmând exemplul lui Zelenski în Ucraina” (fapt care nu ar suna deplasat venind direct din gura lui Putin).

Carlson a devenit atât de popular printre canalele rusești, încât una dintre „dezvăluirile” sale, în care i-a învinuit pe „sabotorii americani” pentru explozia conductei Nord Stream, a fost difuzată de cel puțin 12 ori într-o zi în diferite posturi.

După ce le-a furnizat atât de mult material, bineînțeles că mogulii de presă ruși s-au întristat să audă că a fost concediat. Cel mai important propagandist rus - Vladimir Soloviov, care cere în mod regulat Rusiei să folosească arme nucleare împotriva Occidentului, a spus că Tucker este o „voce a rațiunii” și i-a oferit și un loc de muncă.

Nu contează cu adevărat dacă Carlson face totul de bunăvoie sau nu. În această perioadă istorică, acest autodeclarat patriot american a ajuns în aceeași tabără cu ofițerii KGB pensionați nebuni de putere și cu propagandiști notorii precum Dmitri Kiseliov, care a amenințat cândva că Rusia va transforma SUA în cenușă radioactivă", scrie Mihail Hodorkovski pe canalul său de pe rețeaua X.

Înalți oficiali din Polonia despre interviul acordat de președintele rus lui Tucker Carlson: ”Putin delirează”
09.02.2024 18:35 - Înalți oficiali din Polonia despre interviul acordat de președintele rus lui Tucker Carlson: ”Putin delirează”
Declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, care în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson a exclus posibilitatea ca Rusia să invadeze alte ţări după Ucraina, "nu au...
Ciolacu, după ce Putin a vorbit despre România în interviul luat de Carlson: ”Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”
09.02.2024 15:48 - Ciolacu, după ce Putin a vorbit despre România în interviul luat de Carlson: ”Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”
Premierul Marcel Ciolacu a comentat, vineri, afirmaţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit cărora României şi Ungariei li s-au luat o parte din pământuri şi au fost date...
Kievul condamnă interviul luat de Tucker Carlson lui Putin: ”O încercare de a justifica genocidul”
09.02.2024 14:58 - Kievul condamnă interviul luat de Tucker Carlson lui Putin: ”O încercare de a justifica genocidul”
Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat vineri interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l "o...
Interviul lui Putin pentru Carlson: „Semn că există oameni în SUA care sunt coloana a cincea pentru Rusia“
09.02.2024 13:30 - Interviul lui Putin pentru Carlson: „Semn că există oameni în SUA care sunt coloana a cincea pentru Rusia“
Puțini se așteptau să iasă ceva nemaiauzit din interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin, desfășurat marți, 8 februarie, la Moscova și publicat joi. Carlson nu a reușit să...
Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte"
09.02.2024 11:15 - Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte"
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat, în deja celebrul interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, și problema minorităților din Europa. El a dat drept exemplu românii de etnie...
Reacție de la Bruxelles, după interviul lui Tucker Carlson cu Putin. UE poate pune ”pe lista neagră propagandiștii cu istoric de manipulare”
09.02.2024 11:04 - Reacție de la Bruxelles, după interviul lui Tucker Carlson cu Putin. UE poate pune ”pe lista neagră propagandiștii cu istoric de manipulare”
Uniunea Europeană a dezmințit informațiile potrivit cărora ar lua în considerare sancțiuni împotriva polemistului american Tucker Carlson pentru interviul său controversat cu Vladimir...
Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”
09.02.2024 08:26 - Președintele american cu care Putin ar fi vorbit despre intrarea Rusiei în NATO: „Puteți să îl întrebați. Cred că se uită la interviu”
Vladimir Putin a povestit în interviul acordat jurnalistului Tucker Carlson că în anul 2000, după ce a venit la Kremlin, l-a întrebat pe fostul preşedinte Bill Clinton dacă crede că este...
Putin, despre invadarea unei țări NATO: „Absolut exclus. Doar într-un singur caz”
09.02.2024 07:44 - Putin, despre invadarea unei țări NATO: „Absolut exclus. Doar într-un singur caz”
Preşedintele Vladimir Putin a exclus ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două ţări în care Rusia "nu are interese", în cadrul unui interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson,...
Interviul de două ore realizat de Tucker Carlson cu Putin. "Încetați furnizarea de arme. Se va termina în câteva săptămâni" VIDEO
09.02.2024 07:11 - Interviul de două ore realizat de Tucker Carlson cu Putin. "Încetați furnizarea de arme. Se va termina în câteva săptămâni" VIDEO
La aproape doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin rămâne încrezător. În interviul cu Tucker Carlson publicat joi noapte, preşedintele rus afirmă că înfrângerea...
Putin și-a ales perfect momentul ”să lovească” Statele Unite: Daune maxime pentru Ucraina
09.02.2024 02:52 - Putin și-a ales perfect momentul ”să lovească” Statele Unite: Daune maxime pentru Ucraina
Miercuri, 7 februarie 2024, în Senatul din Statele Unite s-a încercat deblocarea ajutorului pentru Ucraina, dar efortul s-a prăbușit printr-un vot semnificativ: 49 de voturi pentru, 50...
De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"
08.02.2024 13:03 - De ce Kremlinul îl iubește atât de mult pe propagandistul Carlson. "Cu cât este mai cunoscut nătărăul, cu atât mai bine"
Controversatul propagandist american Tucker Carlson face valuri în ultimele zile la nivel mondial prin prisma vizitei făcute la Moscova și a "amenințării" că va publica un interviu cu Putin....
#interviu Putin, #Tucker Carlson, #Mihail Hodorkovski, #presa occidentala , #Razboi Ucraina