Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk a primit dreptul de a furniza servicii în România

Marti, 08 Martie 2022, ora 13:21
1410 citiri
Serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk a primit dreptul de a furniza servicii în România
Renumitul serviciu de internet prin satelit a lui Elon Musk a fost autorizat și în România FOTO: The DP

Starlink Internet Services a primit săptămâna trecută dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, a transmis Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, (ANCOM), la solicitarea Economedia.

Anunțul că renumitul serviciu de internet prin satelit al lui Elon Musk a fost autorizat și în România a fost făcut recent de Sabin Sărmaș, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor.

„Autorizarea societăţii STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED s-a realizat în condiţiile regimului de autorizare generală stabilit prin Decizia preşedintelui ANCOM nr. 987/2012, aplicabil tuturor celor care doresc să furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice ori servicii de comunicații electronice destinate publicului, pe piaţa din România. Astfel, ca urmare a transmiterii către ANCOM a notificării cu privire la intenția STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED de a furniza rețele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicații electronice destinate publicului în România, compania a dobândit dreptul de a furniza, în condițiile libertății de prestare, servicii de acces la internet începând cu data de 2 martie 2022”, a transmis ANCOM, citat de Economedia.

Totodată, începând cu 3 martie 2022, în urma depunerii documentației necesare, companiei STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED i-a fost emisă o licență de utilizare a spectrului radio pentru furnizarea de servicii publice de comunicații prin satelit pe teritoriul României în benzile de frecvențe 14.00 – 14.50 GHz (sensul Pământ – spaţiu) și 10.70 – 12.75 GHz (sensul spaţiu – Pământ). De asemenea, a fost emisă și o licență pentru amplasarea de stații de sol de tipul gateway în benzile de frecvențe 27,5 – 29,1 GHz și 29,5 – 30,0 GHz (sensul Pământ – spațiu), respectiv, 17,8 – 18,6 GHz și 18,8 – 19,3 GHz (sensul spațiu – Pământ), mai arată sursa citată.

Reprezentanții ANCOM mai precizează că societatea, în calitate de titular al acestor licențe, are obligația de a respecta cerințele esențiale referitoare la utilizarea spectrului și a echipamentelor radio. „Echipamentele radio utilizate vor respecta prevederile Hotărârii Guvernului nr. 740/2016 privind punerea la dispoziție pe piața echipamentelor radio, cu modificările și completările ulterioare, și standardele europene armonizate aplicabile în România”, subliniază ANCOM.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Internet, #sateliti internet, #starlink, #Elon Musk , #autoritati