YouTube lanseaza in Statele Unite un serviciu de videoclipuri scurte pentru a rivaliza cu TikTok

Autor: C.V.
Vineri, 19 Martie 2021, ora 03:00
2323 citiri
YouTube lanseaza in Statele Unite un serviciu de videoclipuri scurte pentru a rivaliza cu TikTok
Platforma YouTube FOTO Unsplash

Compania YouTube, detinuta de grupul Alphabet Inc, a lansat joi un serviciu de streaming dedicat videoclipurilor scurte pe platforma sa din Statele Unite, pentru a face astfel concurenta serviciului rival TikTok intr-o categorie care se bucura de o popularitate foarte mare, informeaza Reuters.

Noul serviciu, Shorts, permite utilizatorilor sa inregistreze cu telefoanele lor mobile videoclipuri in format vertical, care pot fi "condimentate" cu mai multe efecte speciale si cu secvente muzicale extrase dintr-o biblioteca muzicala virtuala.

"Incepand de azi si pe parcursul urmatoarelor saptamani, vom extinde versiunea beta a serviciului nostru Shorts in Statele Unite", au declarat reprezentantii YouTube, joi. Ei au precizat ca noul serviciu va include si o serie de functii suplimentare, precum posibilitatea de a adauga fisiere text in anumite momente ale videoclipurilor.

YouTube a lansat deja noua functie in India in septembrie 2020, dupa ce TikTok a fost interzis in aceasta tara - una dintre cele mai mari piete din lume. In prezent, videoclipurile in format scurt atrag peste 6,5 miliarde de vizualizari in fiecare zi la nivel global, au precizat reprezentantii YouTube.

Si Netflix are o noua sectiune, numita Fast Laughs, care foloseste formatul popularizat de TikTok pentru a livra secvente amuzante alese din continutul disponibil in cadrul platformei, pentru a promova anumite titluri si a convinge utilizatorul sa petreaca mai mult timp in cadrul aplicatiei, chiar daca nu se uita la ceva anume.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#YouTube, #tik tok, #statele unite, #videoclip , #stiri it-c