E-mailul "la vedere" in numele luptei impotriva terorismului - ce spun parlamentarii

Luni, 22 Iulie 2013, ora 12:12
1656 citiri
E-mailul "la vedere" in numele luptei impotriva terorismului - ce spun parlamentarii

Multi dintre parlamentarii romani nu sunt de acord cu programul PRISM, propus de Sebastian Ghita, deputat PSD, membru in comisia de control parlamentar asupra activitatii SRI.

Casa Jurnalistului a realizat un sondaj in randul parlamentarilor, din care reiese ca multi dintre ei nu sunt de acord cu sistemul de filtrare si supraveghere a comunicatiilor online propus de Ghita, patron al televiziunii de stiri RTV si al firmei de IT Asesof.

Din cei 48 de parlamentari contactati de sursa citata, 58 la suta s-au declarat impotriva programului PRISM, 16 la suta au fost de acord, iar 26 la suta nu au raspuns la intrebarea "Ati fi de acord cu un sistem anti-terorist de monitorizare a Internetului, asa cum au americanii?".

De exemplu, Mihaita Calimente, deputat PNL, a raspuns: "Este politie politica, nu monitorizare. Eu nu am suferit ce am suferit sub comunisti ca sa-mi bage iar Ghita securitatea in casa? Romania nu este in situatia SUA, Internetul nu trebuie reglementat". Sau Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, a spus: "Mi se pare o chestie inutila, dar este limpede ca exista presiuni foarte mari din partea serviciilor, o majoritate de 70% care anunta ca da si e limpede ca o sa se intample".

Deputatul PSD Sebastian Ghita, membru in Comisia parlamentara de control SRI, a declarat, miercuri, la Romania Tv, ca trebuie creat un cadru legal prin care, in conditiile in care aceste cartele pre-platite din Romania pot fi folosite la infractiuni, ele sa poata fi luate in evidenta si sa aiba acelasi regim ca telefoanele obisnuite.

Astfel, el propune ca, atunci cand cineva "isi cumpara o cartela (...) va trebui sa prezinte dovada cu CNP, nume, prenume si adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate si, in cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie sa fie capabil sa puna la dispozitie CNP-ul, numele si prenumele persoanei care a folosit o anumita cartela".

In plus, Sebastian Ghita vrea si monitorizarea activitatii romanilor pe Internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#PRISM parlamentari, #monitorizare Internet parlamentari , #internet