Virusul periculos care ameninta toate gadgeturile Android

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 12:276240 citiri
Virusul periculos care ameninta toate gadgeturile Android
Foto: Digital Trends

Un virus descoperit in anul 2012 a evoluat in timp si a ajuns sa ameninte toate dispozitivele cu sistem de operare Android.

El poate intra in emailul si contul de WordPress al unui utilizator, ducand chiar si la costuri mai mari ale facturii lui de telefonie.

Descoperirea a fost facuta pentru prima data de compania de securitate cibernetica Lookout, in anul 2012. Specialistii au identificat atunci virusul NotCompatible (varianta "A"), el intrand in sistemul de operare sub forma unei actualizari, se arata intr-un articol Digital Trends.

Specialistul Derek Halliday, de la Lookout, spune ca in ultimii ani au aparut virusi tot mai sofisticati care ataca gadgeturile prin intermediul conexiunii la Internet.

Noua versiune, denumita NotCompatible.C, ii pune pe utilizatori intr-un pericol si mai mare decat precedenta.

Numeroase probleme pentru utilizatori

Virusul, sub forma lui actuala, este si mai greu de detectat de programele specializate. De exemplu, cineva poate primi un email despre o dieta de slabire, el continand un link catre o aplicatie Android (cu extensia. apk).

Ulterior, dupa ce se infiltreaza in sistem, acesta incarca factura de telefonie a cuiva si consuma o cantitate mare din energia bateriei. Utilizatorii pot avea chiar surpriza de a constata ca au comandat bilete scumpe la concerte, fara sa vrea.

Potrivit reprezentantilor companiei de profil F-Secure, 99% din virusii informatici aparuti in primul trimestru al acestui an au fost destinati sistemului de operare Android.

In plus, expertii in domeniu spun ca 9% din toate aplicatiile pentru Android sunt, de fapt, virusi.