Viitorul a venit, cu roboti, holograme si sisteme SF, exact ca in The Jetsons

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 23:01
7040 citiri
Viitorul a venit, cu roboti, holograme si sisteme SF, exact ca in The Jetsons

Desenele animate cu Familia Jetson, a caror actiune se desfasoara in 2062, par sa fie o prefigurare a unui viitor destul de apropiat.

The Jetsons, serial animat produs de Hanna-Barbera, a aparut pe micile ecrane in 1962 si, spre deosebire de The Flinstones, cu actiunea plasata intr-o lume preistorica, aici avem de-a face cu un viitor dominat de roboti, extraterestri, holograme si diverse inventii ciudate. Se pare insa ca aceste inventii exista deja in lumea in care traim acum, potrivit Business Insider.

Daca o vrei pe Rosie, robotul care face curatenie in casa, cumpara Roomba

Roomba 880 este un dispozitiv impresionat care curata casa in locul tau. Desi este destul de scump, exista si modele la preturi mai accesibile.

Daca vrei comunicatie video wireless, foloseste Skype sau FaceTime

Membrii familiei Jetson comunicau si citeau stirile prin intermediul unui televizor special. Astazi avem dispozitive cu o functionalitate similara inglobate in smartphone-urile noastre.

Daca vrei ca locuinta ta sa isi regleze temperatura, foloseste Nest

Tony Fadell, parintele iPod-ului, s-a orientat catre tehnologia de vasa si a fondat o companie pentru a reimagina si a reproiecta termostatul. A rezultat The Nest, dispozitiv care te ajuta sa incalzesti sau sa racesti locuinta, urmand sa regleze apoi temperatura in mod automat in locul tau.

Masinile actuale nu zboara inca, dar Tesla a inteles cum sa evite benzina

Antreprenorul Elon Musk a infiintat compania Tesla, care fabrica vehicule ce functioneaza 100% cu energie electrica. Emon Musk a fost deschizator de drumuri si in crearea unui retele de statii care sa functioneze pe baza energiei solare, pentru a produce electricitate.

Poti controla lumina din casa cu telecomanda si poti incuia usile cu o aplicatie de pe mobil

Daca foloseste dispozitivele si aplicatiile mobile SmartThings, vei putea realiza o multime de lucruri in casa timp ce te afli in orice colt al lumii.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#tehnologie The Jetsons, #tehnologie desene animate, #The Jetsons dispozitive actuale , #tehnologie