Vanzarile de televizoare vor creste cu pana la 10%, in acest an

Joi, 19 August 2010, ora 16:041301 citiri
Vanzarile de televizoare vor creste cu pana la 10%, in acest an
Foto: Ibtimes

Vanzarile totale de televizoare vor depasi, in acest an, volumul atins in 2009, cu o rata de crestere de 5 - 10 la suta, potrivit unui studiu al companiei de cercetare GfK.

Cea mai mare crestere se va inregistra pe segmentul televizoarelor LCD, avand in vedere ca, numai in luna iunie, vanzarile acestora s-au majorat cu 60 la suta, comparativ cu perioada similara de anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa al GfK, remis Ziare.com.

De asemenea, vanzarile vor fi impulsionate si de televizoarele care incorporeaza tehnologia LED, cu un consum mai mic de energie, sau tehnologia 3D, precum si de cei care isi cumpara pentru prima data un televizor cu ecran plat, luand in considerare faptul ca rata de penetrare a acestora in Romania este de aproximativ 10 la suta.

Potrivit GfK, deocamdata, piata din Romania este dominata de modele cu diagonale medii sau mici, cele de 26 inch sau 32 inch fiind cele mai potrivite pentru bugetele modeste ale consumatorilor romani.

Nu in ultimul rand, vanzarile sunt sporite si de faptul ca in saptamanile ce au urmat majorarii taxei pe valorea adaugata preturile la raft nu au fost crescute.