Val de reclamatii pentru companiile de comunicatii: Topul operatorilor cu cele mai multe plangeri

Marti, 10 Februarie 2015, ora 14:06
7641 citiri
Val de reclamatii pentru companiile de comunicatii: Topul operatorilor cu cele mai multe plangeri

Romanii au facut, anul trecut, cu aproape 50% mai multe reclamatii, fata de 2013, in ceea ce priveste serviciile de comunicatii, iar cele mai multe plangeri le-au primit companiile RCS&RDS si Cosmote.

In 2014, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a primit 1.684 de plangeri de la utilizatorii de comunicatii, cu 46% mai mult fata de anul 2013, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

45% din totalul reclamatiilor primite de ANCOM au reprezentat sesizari privind derularea relatiei contractuale.

Aspectele reclamate au vizat derularea, prelungirea si incetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii in contracte, dar si faptul ca furnizorii nu au raspuns la reclamatiile sau cererile utilizatorilor de reziliere a contractelor.

Ce aduce anul 2015 pe piata telecom: Mai mult Internet mobil si mai multe minute

Calitatea serviciilor de comunicatii electronice este un subiect reclamat tot mai des la ANCOM, sesizarile primite in 2014 fiind de peste doua ori mai numeroase decat cele primite in anul 2013.

Romanii au fost nemultumiti de lipsa sau pierderea semnalului de telefonie mobila si Internet mobil, in special in interiorul cladirilor, precum si la faptul ca viteza reala de transfer al datelor este semnificativ mai mica decat viteza maxima promovata de furnizori in ofertele lor.

Alte probleme semnalate de utilizatori in anul 2014 se refera la portarea numerelor (12%), neintelegeri privind modalitatea de facturare a serviciilor (10%), probleme tehnice aparute la furnizarea serviciilor (7%), precum si calitatea serviciilor postale (5%).

Dintre toate categoriile de servicii de comunicatii electronice (telefonie, Internet si retransmisie a programelor audiovizuale), cele mai numeroase plangeri primite de Autoritate in anul 2014 se refera la serviciile de telefonie mobila (39% din totalul problemelor semnalate), urmate de serviciile de acces la internet fix (11%) si telefonie fixa (8%).

Datele ANCOM centralizate pentru anul 2014 arata ca cele mai multe reclamatii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicatii electronice furnizate de RCS&RDS (18%), Cosmote RMT (15%), Vodafone Romania (13%), Orange Romania (12%) si Romtelecom (12%).

"ANCOM poate interveni direct numai in situatiile in care furnizorii (de servicii de telefonie, internet sau televiziune) incalca drepturile de informare ale utilizatorilor, nu ofera serviciul de portabilitate a numerelor, nu includ anumite informatii in contract sau nu respecta legislatia specifica din domeniul comunicatiilor electronice si serviciilor postale.

Reclamatiile privind nerespectarea conditiilor contractuale trebuie adresate de utilizatorii persoane fizice ANPC - Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, institutia care poate interveni in astfel de situatii. Utilizatorii persoane juridice care considera ca nu sunt respectate prevederile contractuale se pot adresa instantei de judecata", a incheiat institutia.

C.P.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#reclamatii companii comunicatii, #reclamatii companii telecom, #plangeri companii telecom , #telecomunicatii