Twitter va bloca definitiv conturile persoanelor care dezinformeaza repetat in privinta vaccinurilor

Marti, 02 Martie 2021, ora 10:14
1703 citiri
Twitter va bloca definitiv conturile persoanelor care dezinformeaza repetat in privinta vaccinurilor
Twitter va bloca utilizatorii care dezinformeaza in privinta vaccinurilor FOTO Pixabay

Platforma de social media Twitter a anuntat luni ca intentioneaza sa-si amplifice lupta impotriva dezinformarii, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atentionati de cinci ori, informeaza AFP.

"Credem sa acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre si la reducerea cu mai mult succes a propagarii de informatii potential periculoase sau false pe Twitter, in special in cazul infractiunilor repetate, moderate sau grave", a anuntat reteaua sociala intr-un comunicat.

In decembrie, Twitter a decis sa le ceara utilizatorilor sa stearga unele informatii false, in special cele care sugereaza ca vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populatiile. Compania viza de asemenea dezinformarile privind efectele adverse sau punerea sub semnul intrebarii chiar a bolii COVID-19 si a necesitatii ca oamenii sa se vaccineze.

De atunci, moderatorii societatii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri si au notificat circa 11,5 milioane de conturi din intreaga lume.

De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii isi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanenta.

Acest sistem se inspira din cel impotriva defaimarii avand legatura cu alegerile si procesele civice, care a determinat Twitter sa-l blocheze pe fostul presedinte american Donald Trump pentru infractiuni repetate, printre care incitare la violenta si mesaje de discreditare a scrutinului prezidential.

Campaniile de vaccinare impotriva COVID-19, necesare pentru a proteja populatiile si a permite reluarea activitatilor umane, sunt in curs in numeroase tari, inclusiv in SUA si UE, noteaza AFP.

Incepand din octombrie anul trecut, cand vaccinurile erau doar in stadiul de teste clinice, YouTube si Facebook au anuntat o reglementare stricta menita sa interzica dezinformarile cu privire la vaccinuri si actiunile menite sa discrediteze campaniile de vaccinare.

Twitter va atasa de asemenea etichete cu mesaje "poate contine informatii inselatoare cu privire la vaccinurile impotriva COVID-19", potrivit comunicatului de luni.

Moderatori vor fi insarcinati sa determine care continuturi incalca regulamentele, insa platforma spera sa puna la punct un sistem atat uman, cat si automatizat pentru a detecta mesajele problematice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#Twitter, #cont, #blocat, #utilizatori, #dezinformare, #vaccin , #stiri it