Tu stii cate avioane sunt in aer in exact acest moment? Pot afla pe flug-radar24.de

Miercuri, 22 August 2018, ora 13:52
9736 citiri
Tu stii cate avioane sunt in aer in exact acest moment? Pot afla pe flug-radar24.de

Transportul aerian a devenit extrem de popular iar motivele sunt cat se poate de evidente:

  • Timpul petrecut pe drum este mult mai mic decat in cazul altor mijloace de transport. Exista zboruri internationale care duc la economia unor zile intregi petrecute in mod normal in spatele volanului.

  • Costul unui bilet de avion este si el din ce in ce mai mic. Anumite zboruri au costuri de doar cateva zeci de lei, ceea ce in multe cazuri este mai putin decat pentru un bilet de tren.

  • Experienta zborului este placuta. Pentru mult, experienta unui zbor este foarte placuta. Este adevarat ca sunt si oameni care se tem de o astfel de varianta de transport, insa odata ce ajung in aer, privelistea oferita este impresionanta.

In ultimii ani, oamenii cauta informatii despre zboruri in timp real

Data fiind popularitatea transportului aerian, foarte multi oameni isi doresc sa stie cu exactitate ce se intampla cu avioanele in care urmeaza sa zboare sau ce se intampla cu zborurile avioanelor in care sunt persoane dragi.

Tocmai de aceea, site-uri precum flug-radar24.de ofera informatii despre zboruri in timp real. Daca in trecut doar controlorii aerieni puteau obtine informatii despre zboruri, astazi oricine are acces la internet poate sa vada in timp real tot ceea ce se intampla cu avionul de care sunt interesati:

  • Care este altitudinea la care zboara;
  • Care este viteza cu care se deplaseaza;
  • Daca urmeaza sa existe intarzieri;
  • Daca echipajele au emis alerte.

Informatiile oferite sunt din ce in ce mai complexe si mai exacte. Chiar daca uneori exista un mic delay, se poate vedea in timp real o harta cu miile de avioane care se afla in aer si cu statusul lor.

Aplicatia este disponibila online si poate sa fie accesata atat de pe desktop, cat si de pe un telefon mobil.

Cum functioneaza aceasta aplicatie?

Pentru a se putea urmari zborurile avioanelor pe aplicatia flugh-radar24.de, acestea trebuie sa fie echipate cu un transponer ADS-B. Acesta transmite prin GPS informatii precum pozitia, viteza si o serie de alte date de zbor.

Nu toate avioanele sunt echipate cu o astfel de tehnologie, insa in prezent mai mult de 60% dintre aparatele de zbor pot fi urmarite. Intre acestea se numara toate modelele Airbus, o serie de modele Boeing sau Embraer, adica majoritatea avioanelor comerciale.

Care este istoria Flugh-radar24?

Aplicatia fost creata in 2007 de catre suedezii de la Svenska Resenatverket AB. Popularitatea sa a inceput sa fie din ce in ce mai mare odata cu eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, atunci cand canalele media incercau sa descrie ceea ce se intampla deasupra Europei, dar si dupa disparitia zborului 370 al companiei Malaysia Airlines.

Astazi, aplicatia este folosita de sute de mii de oameni care isi doresc sa vada cu exactitate unde sunt zborurile celor dragi sau pur si simplu gasesc placuta imaginea cu mii de avioane care zboara in timp real deasupra lumii.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#aplicatie zbor avioane , #aplicatii