Telefonul a inlocuit perfect camera foto, iar aceste modele sunt cele mai tari

Autor:PLAYTECH
Duminica, 19 August 2018, ora 12:407149 citiri
Telefonul a inlocuit perfect camera foto, iar aceste modele sunt cele mai tari

In urma cu aproape un secol, un inginer din Germania a vrut o camera foto compacta si usoara pe care s-o ia peste tot cu el. Ideea lui s-a concretizat in Leica si in democratizarea fotografiei. Traim, in prezent, a doua democratizare semnificativa.

In mai putin de doua decenii, telefonul a trecut de la camere foto de un megapixel pana la aproape 40 MP. A trecut de la axarea pe numarul de pixeli la concentrarea pe calitate, redarea detaliilor sau chiar sporirea capabilitatilor de captura in lumina putina.

Astfel, la mijlocul lui 2018, ne regasim intr-un moment excelent: telefonul a devenit cea mai buna camera foto pe care s-o folosim.

Spre deosebire de o camera foto-video dedicata, un telefon e mai mult decat atat. Toate celelalte functionalitati pe care ti le pune la indemana, si care il transforma intr-un hub extrem de puternic pentru continutul acesta, il fac o camera foto buna. Asa cum i-am urmarit parcursul in cinematografie, asa se intampla si in fotografie.

Primele telefoane cu camera foto n-aveau, de exemplu, extensia retelelor sociale sau salvarii lor in cloud.

In prezent, dupa cateva minute de instalat si configurat aplicatii dedicate, iti poti salva toata colectia si toate albumele online. Totodata, poti sa lasi in seama telefonului ca sa le sorteze.

De exemplu, Google Photos este o aplicatie care face fix asta. Este preinstalata pe anumite telefoane, cum ar fi seria Motorola Moto G6, sau o poti descarca din Play Store sau App Store.

Pe mai departe e necesara o trecere in revista a tuturor calitatilor care fac din telefon o camera foto remarcabila. Inca nu a fost castigat niciun Pulitzer cu o fotografie realizata cu telefonul, dar nici nu suntem departe.

Vezi AICI toate modelele de telefoane care exceleaza pe fotografie si video

Comentarii