Tatuajul cu care iti poti controla smartphone-ul

Luni, 15 August 2016, ora 17:22
4140 citiri
Tatuajul cu care iti poti controla smartphone-ul
Foto: Site oficial MIT

Un grup de doctoranzi de la Universitatea MIT din SUA si cercetatori de la Microsoft Research au dezvoltat un accesoriu inovator: un tatuaj temporar care se poate transforma intr-un fel de touchpad cu ajutorul caruia iti poti controla smartphone-ul.

Noua tehnologie, descrisa in detaliu pe site-ul MIT si care va fi prezentata la un simpozion de luna viitoare, se numeste DuoSkin si arata ca un tatuaj auriu, scrie The Verge.

Cercetatorii sustin ca tatuajul poate avea forma oricarui grafic software si este imprimat cu un material auriu conductor de electricitate. Tatuajul poate fi folosit pe post de touchpad sau pentru a descarca date.

Citeste mai multe si despre o alta inventie neobisnuita: tatuajul conectat la smartphone, care le transmite medicilor ce tensiune ai

Nu este pentru prima data cand oamenii de stiinta incearca sa ne transforme pielea in echivalentul unui dispozitiv touchscreen. In 2010, un student de la Carnegie Mellon, tot in colaborare cu Microsoft Research, a inventat un fel de tatuaj numit Skinput, prin care utilizatorul putea controla dispozitive.

Insa modelul respectiv era costisitor de realizat, spre deosebire de tatuajul celor de la MIT, care poate fi aplicat pur si simplu pe piele.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#tatuaj smartphone, #tatuaj control smartphone , #smartphone