SRI: Institutii financiare din Romania au fost atacate cibernetic de o grupare "de sorginte estica"

Sambata, 18 August 2018, ora 18:454174 citiri
SRI: Institutii financiare din Romania au fost atacate cibernetic de o grupare "de sorginte estica"

Serviciul Roman de Informatii anunta ca asupra unor institutii financiare din Romania au avut loc atacuri cibernetice de amploare in perioada iunie - august a acestui an, hackerii folosind mai multe instrumente de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu "o grupare de infractionalitate cibernetica de sorginte estica".

"Serviciul Roman de Informatii, prin unitatea sa specializata in domeniul cyberintelligence - Centrul National Cyberint (CNC) - detine date si informatii certe, inclusiv de ordin tehnic, ca asupra unor institutii financiare din Romania au avut loc atacuri cibernetice de amploare in perioada iunie - august a acestui an.

Recent, si alte institutii partenere SRI au identificat, in tarile din care provin, iminenta producerii unor atacuri cibernetice de amploare indreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume. Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infractionalitate cibernetica de sorginte estica", anunta SRI.

Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori consta in extragerea unor sume de bani, eliminand limitele de retragere aferente unor conturi bancare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News