Spionul din televizor: Te uiti la el sau se uita la tine

Miercuri, 07 August 2013, ora 18:233730 citiri
Spionul din televizor: Te uiti la el sau se uita la tine
Foto: jafrianews.com

Atunci cand urmaresti o emisiune la SmartTV exista posibilitatea ca acesta sa te urmareasca si el la randul sau.

La fel ca smartphone-urile, SmartTV-urile conectate la Internet pot fi atacate de hackeri.

Cu o ocazia unei conferinte pe tema securitatii informatice din SUA, cercetatorii Aaron Grattafiori si Josh Yavor au demonstrat cum au identificat mai multe vulnerabilitati in diferite modele de SmartTV-uri Samsung din 2012, care le-au permis sa preia controlul asupra camerei video, asupra aplicatiilor de socializare precum Facebook sau Skype sau sa acceseze orice fisier sau aplicatie stocate pe TV, scrie Mashable.

Ceea ce inseamna ca, practic, hackerul detine telecomanda. In 2012 au fost vandute 67 de milioane de modele de SmartTV-uri, iar numarul ar putea ajunge pana la 85 de milioane de unitati in acet an.

Cei doi cercetatori au inceput sa analizeze vulnerabilitati SmartTV-urilor Samsung in decembrie 2012 si a informat compania cu privire la existenta mai multor deficiente in ianuarie. Reprezentantii Samsung au declarat pentru CNN ca au luat masuri pentru remedierea acestora.

Grattafiori si Yavor nu exclud insa posibilitatea ca hackerii sa identifice alte brese de securitate atat in cazul produselor Samsung, cat si in cazul SmartTV-urilor altor companii.

In consecinta, utilizatorii trebuie sa fie in continuare precauti, instaland toate actualizarile necesare si evitand site-urile suspecte. Pentru mai multa siguranta, li se recomanda sa acopere pur si simplu camera video cu o bucata de scotch mat sau cu un post-it.