Sistemul de Alarma ideal pentru locuinte (apartamente, case, vile, pensiuni)

Luni, 27 Iulie 2015, ora 08:00
27556 citiri
Sistemul de Alarma ideal pentru locuinte (apartamente, case, vile, pensiuni)
Foto: jaymantri.com

Cei mai multi dintre cititori stiu deja ce este un sistem de alarma - ansamblul echipamentelor de detectie si alarmare a unei efractii. Exista pe piata o multitudine de sisteme de alarma pentru apartamente, case, vile - multe scumpe, altele mai ieftine. De unde stim sa alegem cea mai buna solutie?

Intrebarea de mai sus ne-a facut sa asamblam de la zero un sistem de calitate, ideal pentru toti cei ce vor sa isi protejeze bunurile la un pret cat mai mic.

Ce este sistemul de alarma ideal pentru locuinte?

Un astfel de sistem este alcatuit din toate echipamentele necesare functionarii eficiente a detectiei si avertizarii si ofera toate functiile de care veti avea vreodata nevoie, cu pretul cel mai mic posibil, astfel incat sa nu cheltuiti mai mult decat aveti nevoie pentru a obtine toate avantajele: eficienta, fiabilitate, economie, flexibilitate, siguranta.

Ce va ofera acest sistem?

1. Eficienta. Oricat de scump sau ieftin ar fi sistemul de alarma, daca in cazul unui incident aceasta nu isi face treaba, atunci este inutil. Sistemul pe care l-am alcatuit foloseste numai aparatura profesionala Paradox, testata si aprobata. Evitati sistemele "chinezesti", de la producatori fara acreditari, pe care le puteti cumpara direct de pe rafturile unor supermarketuri.

2. Fiabilitate. Sistemul de alarma pe care il montati trebuie sa functioneze impecabil multi ani. Pachetul din articolul de fata beneficiaza de 2 ani garantie si este testat si verificat inainte de a fi livrat catre dumneavoastra.

3. Economie. Pentru ca am luat in considerare factorul financiar, este util sa reducem din cheltuieli prin eliminarea manoperei costisitoare. Din acest motiv, sistemul de alarma va fi programat in baza specificatiilor pe care le oferiti, iar echipamentele vin cu manuale incluse si cu pasi cat se poate de simpli si intuitivi pentru montaj.

4. Flexibilitate. Multitudinea de optiuni de configurare face din acest pachet de alarma unul foarte versatil. Aveti la dispozitie 4 zone pe fir (extensibile pana la 8), 2 partitii individuale (exemplu: pentru o cladire cu parter si etaj puteti arma si dezarma individual parterul - partitia 1 si etajul - partitia 2), 32 coduri de utilizator.

In plus, beneficiati si de comunicare cu telefonul personal. Consideram ca un sistem de alarma nu este complet daca nu pastreaza si legatura cu proprietarul. In cazul unor evenimente veti fi avertizat pe telefonul mobil. Ba mai mult, puteti interactiona direct si dumneavoastra cu sistemul (exemplu: armati si dezarmati folosind telefonul mobil).

De ce echipamente avem nevoie?

Centrala de alarma

Asa cum ii spune si numele, centrala de alarma este elementul central al sistemului de alarma. Centrala este creierul ce face legatura cu toate elementele din sistem. Acest echipament vital primeste semnalul de la senzorii de detectie, primeste comenzile de la tastatura, trimite semnalul de alarma catre sirena si catre modulul de comunicatie mobil pentru ca evenimentele sa ajunga la telefonul dumneavoastra. Din toate aceste motive este crucial ca alegerea centralei sa fie facuta cu grija. Datorita fiabilitatii dovedite in multe proiecte reusite, a eficientei demonstrate si a costului redus, recomandarea noastra este modelul Paradox Spectra SP4000.

Accesoriile centralei

Centrala de antiefractie este o banala placa cu circuite electronice. Pentru a evita defectiuni si pentru a proteja acest echipament, centrala se monteaza intr-o cutie metalica impreuna cu un transformator si un acumulator ce asigura functionarea sistemului pentru 48 de ore in caz de pana de curent. Optional se poate adauga in aceeasi cutie metalica si modulul de comunicare cu telefonul mobil al clientului.

Tastatura

Tastatura reprezinta interfata dumneavoastra cu intregul sistem. De la tastatura plasati comenzi catre sistemul de alarma: armare, dezarmare, programare si configurare centrala. Datorita costului, esteticii si functionarii testate de-a lungul anilor, noi va recomandam clasica tastatura K10 de la Paradox.

Un pachet cu centrala de alarma SP4000, tastatura K10, cutie metalica, transformator si acumulator costa 460RON (TVA inclus).

Senzori detectie

Sunt acele echipamentele pe care le montam pe pereti, tavan, geamuri, pentru a surprinde intrusul cat mai repede. Senzorii trimit semnalul de detectie catre centrala de alarma. Sunt de multe tipuri, dar cei mai populari sunt: senzorul de miscare PIR de interior sau exterior, contactul magnetic pe usa si geam si senzorul de geam spart.

Un senzor de miscare foarte bun ca performante si pret, PIR Paradox 476 PRO. Pret: 45RON (TVA inclus).

Un contact magnetic pentru usi si geamuri, un dispozitiv simplu ce detecteaza deschiderile fortate de geamuri si usi este MCS2202. Pret: 15RON (TVA inclus).

Am ajuns sa cautam un senzor de geam spart eficient. Contactul magnetic este foarte util daca cineva incearca sa forteze deschiderea usii sau a geamului unde contactul este montat. Daca se incearca spargerea geamului avem nevoie de un senzor de geam spart bun. Modelul Paradox DG457 isi va face datoria foarte bine. Pret: 110RON (TVA inclus).

Sirena

Sirena reprezinta modalitatea principala de avertizare a unui eveniment. Pe langa starea de efractie, sirena va anunta si cand ati armat sau dezarmat sistemul.

Exista varianta sirenelor de interior si / sau exterior. Un model de interior este in jur de 50RON, iar un model de exterior de calitate si foarte eficient este modelul EAS-190B. Pret: 150RON (TVA inclus). Luati in considerare faptul ca o sirena de exterior are nevoie de un acumulator propriu.

Modul de comunicare intre sistemul de alarma si telefonul mobil al clientului

Un modul optional, insa foarte util. Acest modul se conecteaza la internetul din locatia sistemului, ori foloseste o cartela de telefonie GSM, pentru a comunica cu telefonul dumneavoastra mobil. Recomandarea noastra: Paradox IP150. Pret: 330RON (TVA inclus).

Accesorii montaj

Toate dispozitivele enumerate mai sus se interconecteaza folosind cablu de efractie. Schema de mai jos va poate ajuta sa intelegeti legaturile intre ehipamente. O rola de cablu antiefractie 100m (6 fire x 0,22mm) costa 140RON (TVA inclus).

Exemplu de asamblare a unui sistem de alarma pentru apartament

Pasul 1. Vom avea obligatoriu centrala, tastatura, cutie metalica, traf si acumulator 7Ah (460RON).

Pasul 2. Alegem acum senzorii. In acest caz conectam la centrala 2 senzori de miscare PIR (2x45RON) si 1 contact magnetic (15RON).

Pasul 3. Acum pentru avertizare sonora. Am ales 1 sirena exterior cu acumulator individual (150RON + 60RON).

Pasul 4. Legaturile de cablu antiefractie si restul de accesorii ne vor mai costa aproximativ 130RON.

Pasul 5. Daca dorim sa avem si modulul de comunicare cu telefonul mobil trebuie sa mai alocam 330RON.

Cost total: 1235 RON (TVA inclus) - pentru un sistem eficient, profesional, sigur.

Pentru mai multe recomandari, nu ezitati sa le adresati echipei Supraveghere24.

Echipa Supraveghere24

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#sistem alarma apartament, #sistem alarma casa, #configurare sistem alarma, #supraveghere video casa , #tehnologie