Sfaturi și ghid pentru cumpărarea unui cuptor electric încorporabil pentru bucătărie

Advertorial
Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 17:00
6985 citiri
Sfaturi și ghid pentru cumpărarea unui cuptor electric încorporabil pentru bucătărie
cuptor electric FOTO: unsplash.com

Cumpărarea unui cuptor electric încorporabil nu este o sarcină ușoară, deoarece aceste aparate au multe detalii de luat în considerare. Capacitatea și funcțiile sunt cei mai importanți factori.

În următorul ghid de cumpărare, îți vom explica tot ce ai nevoie înainte de a cumpăra cuptorul electric încorporabil, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

Ce este un cuptor electric încorporabil?

Cuptoarele electrice încorporabile sunt echipamente care ar trebui să se încadreze într-un spațiu pe care l-ai proiectat special pentru ele și, în plus, să aibă spațiu suplimentar pentru ventilație.

După cum sugerează și numele, folosește electricitate pentru funcționarea sa, eliminând astfel utilizarea gazului în acest echipament.

Care sunt avantajele unui cuptor electric incorporabil?

Printre numeroasele avantaje ale unui cuptor electric încorporabil, unul dintre ele este că echipamentul tău poate fi amplasat ceva mai sus în bucătărie, ușurând manipularea alimentelor.

Designul este un alt factor care atrage mulți consumatori, întrucât multe dintre ele au fost realizate din oțel periat sau chiar oglindă, ceea ce conferă o eleganță mult mai mare oricărei bucătării.

Un alt avantaj este că ventilația prezentă în cuptoarele electrice poate uniformiza temperatura internă, ceea ce face ca punctul de gătire alimentelor să fie mai corect.

Printre dezavantajele unui cuptor incorporabil se numără însă instalarea, care de cele mai multe ori trebuie efectuată de către un tehnician, deoarece este mai complicată decât la un cuptor normal de blat.

Cheltuielile cu energia reprezintă un alt dezavantaj al cuptoarelor electrice încorporabile, deoarece echipamentele pe gaz ajung în mod tradițional la un cost lunar mai mic, pentru că gazul este adesea mai ieftin.

De asemenea, dacă locuința ta rămâne fără curent din orice motiv, nu vei putea folosi cuptorul deoarece se bazează pe electricitate.

Consultă tabelul de mai jos pentru avantajele și dezavantajele unui cuptor electric încorporabil:

Avantaje

  • Poziționare
  • Proiectare
  • Uniformitate în bucătărie

Dezavantaje

  • Instalare
  • Risipă de energie
  • Întreruperile de energie

Criterii de achiziție: Factori de evaluat într-un cuptor electric incorporabil

Iată care sunt cele mai importante caracteristici pentru ca tu să alegi un cuptor electric încorporabil care se potrivește cel mai bine cu ceea ce vrei să obții din el:

Capacitate

Capacitatea unui cuptor se măsoară în litri, iar cu cât capacitatea cuptorului este mai mare, cu atât va avea mai mult spațiu pentru a pune alimentele pentru coacere.

De cele mai multe ori, ele au o capacitate cuprinsă între 35 și 82 de litri, primul fiind mai potrivit pentru persoanele care locuiesc singure și al doilea pentru o familie numeroasă.

De asemenea, este important ca cuptorul electric încorporabil să permită exploatarea optimă a spațiului interior prin rafturi detașabile care permit amplasarea în interior a recipientelor de diferite dimensiuni.

„Decongelare”

Funcția „decongelare” este cea pe care consumatorii au apreciat-o mai recent în comparația cuptoarelor electrice, deoarece prin ea este posibil ca un aliment să se dezghețe rapid.

Când această funcție este activată, ventilatorul echipamentului este activat, astfel încât aerul să poată circula în alimente, în timp ce elementele de încălzire funcționează intermitent, rămânând la aproximativ 45°.

Această funcție este ideală pentru cei care nu-și amintesc să dezghețe alimentele cu o zi înainte.

Autocurățenie

Cuptoarele electrice încorporabile din ziua de azi pot avea mai multe tipuri de autocurățenie.

Pentru început, curățarea poate fi manuală, adică atunci când utilizatorul trebuie să curețe singur cuptorul, sau poate fi autocurățare atunci când trebuie să apeși doar câteva butoane pentru a începe curățarea.

Cuptoarele cu autocurățare includ:

  • Pirolitic: îndepărtează murdăria la temperaturi de până la 500° C. În acest proces, murdăria se transformă în cenușă.
  • Catalitic: are în interior un înveliș special, care oxidează grăsimea când temperatura atinge 220° C.

Cuptoarele cu autocurățare sunt foarte ușor de folosit, dar trebuie să fii foarte atent la temperaturile ridicate pe care le ating, mai ales dacă ai copii acasă.

Temporizator

Una dintre cele mai căutate caracteristici de către consumatori într-un cuptor electric încorporabil este timer-ul, care îți permite să introduci ora exactă pentru rețetele pe care vrei să le faci, astfel încât să nu uiți nimic în cuptor.

La urma urmei, nu e nimic mai rău decât să știi că ți s-a ars mâncarea pentru că ai uitat că trebuie să o scoți din cuptor, nu?

Cronometrul vine adesea și cu o alertă sonoră care îți permite să auzi alarma și să îți amintești să scoți vasul din cuptor.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#cuptor electric, #cuptor electric incorporabil , #electronice