Semne ca laptopul tau urmeaza sa cedeze

Advertorial
Joi, 04 Iunie 2020, ora 13:54
7518 citiri
Semne ca laptopul tau urmeaza sa cedeze

Laptop-ul tau vorbeste cu tine? Poate ca nu, dar cand ceva nu functioneaza, exista anumite semne pe care incearca sa ti le transmita. Important e sa nu neglijezi niciun fel de sunet ciudat, defectiune sau simptome, oricat de subtile ar fi.

Pentru ca nu vrei sa ramai cu laptopul in pana, mai ales daca munca ta depinde de el. In ce situatii e bine sa te gandesti la un service bun sau pur si simplu sa te uiti dupa un laptop in rate? Iata cateva semne care ar putea sa prevesteasca data expirarii.

Taste nefunctionale

Cand incepi sa mananci litere in textele pe care le scrii, sunt doua variante. Ori esti obosit, ori iti cedeaza tastatura. Sa zicem ca o litera nefunctionala mai e cum mai e.

Dar ce te faci cand iti iei adio de la taste mai importante, cum ar fi Enter sau Shift? Orice defectiune asupra tastaturii, oricat de mica, trebuie luata in serios. Pentru ca, de regula, sunt semne ca urmeaza sa cedeze toata tastatura.

Pixeli morti

Este cel mai vizibil semn. La propriu. N-ai cum sa-l ratezi, pentru ca apare chiar sub ochii tai. Cand unul sau mai multi pixeli ingheata sau cand tot felul de culori exotice iti acapareaza ecranul, e timpul sa te gandesti la un laptop nou. Sigur, ai putea sa-ti incerci norocul la un service. Dar, de obicei, defectiunile ce tin de display sunt complicate si costisitor de reparat.

Click-ul final

Pana sa dai efectiv ultimul click, apare un alt sunet similar din interiorul dispozitivului. Si e mai mult decat enervant. Este un semn serios, care prevesteste defectarea hard disk-ului. Cat timp mai ai la dispozitie pana laptopul tau devine inutil? Greu de zis, dar e recomandat sa-ti copiezi datele pe un hard drive de rezerva cat mai curand.

Supraincalzire

Cand se incinge treaba, e o problema destul de serioasa. Pentru ca niciun laptop nu se intelege bine cu temperaturile ridicate. Vestea buna e ca s-ar putea sa fie doar efectul unui ventilator prafuit, blocat sau defect. Vestea rea e ca, daca ai ignorat problema prea mult timp, s-ar putea sa existe deja si alte componente afectate de caldura.

Performante scazute

Poate cel mai bun indicator al sperantei de viata pentru laptopul tau este felul in care se misca. Mai este la fel de operativ ca la inceput? Au crescut timpii de gandire? Exista elemente de hardware pe care sistemul nu le mai gaseste? Din pacate, cu cat laptopul este mai vechi, cu atat mai multe probleme de acest gen isi fac aparitia.

Toate sunt semne ca piesele dispozitivului s-au deteriorat. Motivele pot fi multiple, de la supraincalzire excesiva, pana la utilizare defectuoasa. Important e sa recunosti problemele si sa nu le ignori.

Indiferent cum te anunta laptopul tau ca nu mai poate, e bine sa actionezi rapid. Un card de credit precum CardAvantaj te poate ajuta sa cumperi imediat un laptop nou si sa-l platesti treptat, in rate fara dobanda*. Ca sa alegi un model de calitate, de care sa te bucuri pentru mai multa vreme.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#laptop nou, #reparatie laptop , #laptop