Rusia a folosit retelele pentru a manipula perceptia americanilor despre alegeri - experti IT

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 18:13
10564 citiri
Rusia a folosit retelele pentru a manipula perceptia americanilor despre alegeri - experti IT
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Guvernul rus nu doar ca a accesat ilegal si a publicat documente furate de la partidele americane in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din SUA, ci a si folosit retelele de socializare ca o "arma" pentru a influenta perceptia alegatorilor despre cursa electorala, sustin expertii companiei de securitate cibernetica FireEye.

Acestia au analizat sute de postari, linkuri si documente, potrivit Bloomberg.

Asa au descoperit ca mai multe materiale furate de serviciile secrete din Rusia au fost promovate in mediul online prin intermediul unor conturi false de pe retelele de socializare, care manipulau informatiile publicate.

"Puterea de care da dovada Rusia pe Internet e nemaivazuta", a opinat seful FireEye, David DeWalt.

Rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA a starnit dezbateri aprinse legate de raspandirea in mediul online a stirilor false, in care a fost implicat si un roman.

De asemenea, exista suspiciuni de hacking la sistemul electronic de vot din unele regiuni, iar candidatul Partidului Verzilor, Jill Stein, sustinuta de cativa democrati, a cerut renumararea voturilor in cateva state-cheie, in care a pierdut Hillary Clinton.

In replica, presedintele ales Donald Trump a precizat ca milioane de americani au votat ilegal si tocmai de aceea el a pierdut votul popular, cu toate ca l-a castigat pe cel electoral, insa nu a adus dovezi in acest sens.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rusi retele sociale alegeri SUA, #hackeri rusi retele sociale alegeri SUA , #retele sociale
Comentarii