Robotul care aduce posta (Video)

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 09:18
3516 citiri
Robotul care aduce posta (Video)
Foto: Deutsche Post

Postasii din orasul german Bad Hersfeld au un nou coleg, un robotel galben, cu patru roti, care va cara corespondenta si coletele si ii va insoti pe teren.

Inovatia este implementata de compania de servicii postale si logistica Deutsche Post DHL, care spune ca robotul pentru corespondenta PostBOT poate cara greutati de pana la 150 de kilograme si poate ocoli obstacolele, informeaza Reuters.

Odata cu dezvoltarea cumparaturilor online, lucratorii postali trebuie sa care pachete din ce in ce mai grele. Postasii Deutsche Post folosesc deja biciclete si triciclete care sa-i ajuta la livrari.

Robotul este dotat cu senzori care il ajuta sa localizeze pozitia postasului si poate fi folosi in orice fel de conditii meteorologice, a declarat compania.

"Lucratorii care se ocupa cu livrarile fac o munca epuizanta. Suntem mereu in cautarea de noi solutii care sa le permita angajatilor nostri sa faca fata acestei munci solicitante din punct de vedere fizic chiar si dupa ce inainteaza in varsta", a declarat Juergen Gerdes, director al companiei Deutsche Post.

Perioada de testare, in doua cartiere ale orasului Bad Hersfeld, va dura sase saptamani, dupa care Deutsche Post va evalua proiectul pentru a vedea ce imbunatatiri ii poate aduce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#robot posta Germania , #roboti