RoboCop de California a avut de-a face cu prima infractiune si nu s-a descurcat deloc bine

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 09:23
10991 citiri
RoboCop de California a avut de-a face cu prima infractiune si nu s-a descurcat deloc bine
Foto: Twitter/Politia din Los Angeles

Unii isi imagineaza si abia asteapta momentul in care robotii politisti vor patrula pe strazi, luptand cu infractionalitatea si crimele, pentru linistea cetetenilor. Dar mai e mult pana acolo.

Chiar daca deja au fost creati robotii politisti, acestia sunt, momentan, destul de insensibili la ce se intampla in jurul lor si nici nu dau doi bani pe cetateni, arata IFL Science.

Cel mai bun exemplu e RoboCop, un robot politist care patruleaza in Los Angeles, din California. Cand a fost prezentat, in iunie, oficialitatile orasului si politistii erau optimisti, sperand ca RoboCop va fi un agent de nadejde, pe care nimic nu il va opri sa-si faca meseria.

Iata ca RoboCop a avut de-a face cu primul sau caz de infractiune si lucrurile nu au decurs deloc bine. O bataie a izbucnit nu departe de locul in care patrula, intr-o parcare. O femeie, Cogo Guebara, a vazut bataia, a vazut robotul si, asa cum oamenilor li s-a spus, s-a apropiat de agentul de metal si a apasat butonul de urgenta. Se astepta ca, de nicaieri, sa apara o masina de politie, care sa intervina.

Nu s-a intamplat asta. In schimb, RoboCop i-a spus sa se dea la o parte din calea lui, pentru a-si putea continua patrularea.

"Apasam butonul si el spunea 'Da-te la o parte' ", a povestit femeia pentru NBC News.

Un alt martor, Rudy Espericuta, a chemat politia in modul clasic, prin telefon, timp in care robotul si-a continuat nestingherit patrularea, oprindu-se din cand in cand pentru a le spune oamenilor sa tina parcul curat. Asta, in timp ce o femeie, implicata in altercatie, era transportata intr-o ambulanta, cu o taietura urata pe frunte.

Cum a fost posibil asa ceva? A iesit la iveala ulterior faptul ca RoboCop nu este in niciun fel in legatura cu Politia, desi scrie mare pe spatele sau ca face parte din aceasta structura. Alertele pe care le primeste prin apasarea butonului de urgenta ajung la creatorul sau, Knightscope.

Nici camerele sale, care ii permit o vedere de 360 de grade si sa transmita live nu sunt conectate cu Politia, inca. Robotul nu poate citi inca placutele de inmatriculare si nici nu poate urmari telefoanele folosite in apropiere, asa cum se promisese.

Toate acestea se vor intampla in viitor, robotul fiind pentru moment in teste. Deci, in final, nefolositor, chiar daca acesta costa 60.000 - 70.000 de dolari pe an, dupa cum arata sursa.

Vezi si Un mega-oras de 500 de miliarde de dolari va avea ploaie artificiala, plaja care straluceste in intuneric si roboti-menajere

A.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#RoboCop Cslifornia, #RoboCop robot politist, #politisti roboti, #RoboCop robot politist video , #roboti