RIM se avanta in caruselul cloud, urmarind achizitionarea grupului NewBay

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 07:07
3869 citiri
RIM se avanta in caruselul cloud, urmarind achizitionarea grupului NewBay
Foto: celularis

RIM se straduieste sa tina pasul cu rivalii sai din sector, iar achizitionarea grupului NewBay ar putea constitui un pas important, menit sa asigure viitorul serviciului cloud al liniei BlackBerry.

NewBay activeaza cu precadere in domeniul cloud computing, astfel incat patrunderea sa in ecosistemul companiei canadiene Research In Motion ar putea asigura atingerea obiectivelor grupului din acest punct de vedere, relateaza Webnews.

RIM ar avea multiple motivatii in realizarea tranzactiei, dar acestea nu au fost inca dezvaluite, asa cum se mentine inca discretia cu privire la suma aflata in joc, dar surse neoficiale sustin ca aceasta s-ar ridica undeva la nivelul a 100 de milioane de dolari.

Initiativa este cu atat mai interesanta, cu cat eventuala fuziune a celor doua grupuri detinatoare de tehnologii complementare ar putea da nastere unor proiecte noi, ideale pentru a fi lansate pe orbita planetei BlackBerry.

Intre principalele servicii oferite de NewBay figureaza un instrument cu ajutorul caruia utilizatorii pot crea continuturi digitale, le pot arhiva in cloud si le pot oferi in matrice share altor utilizatori, prin intermediul canalelor sociale.

Grupul se bucura de asemenea si de parteneriate valoroase, cu o serie de nume importante din sectorul telefoniei mobile la nivel international, cum ar fi AT&T, Verizon, T-Mobile, Telefonica O2 si France Telecom.

Recent, NewBay a demarat tratativele vizand un acord cu LG pentru distribuirea de LifeCache, un software de varf purtand semnatura grupului, pentru dispozitivele smartphone sud-coreene, dar, daca RIM va reusi sa obtina acordul tranzactiei, isi va adjudeca implicit exclusivitatea asupra aplicatiei, precizeaza sursa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#RIM urmareste achizitionarea NewBay, #serviciul cloud dispozitivelor BlackBerry , #blackberry