RIM are un nou CEO - poate Blackberry sa revina?

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 10:20
1422 citiri
RIM are un nou CEO - poate Blackberry sa revina?

Research in Motion, compania producatoare a telefoanelor Blackberry, a anuntat duminica numele noului sau CEO, Thorsten Heins, dupa ce fostii directori, Jim Balsillie si Mike Lazaridis, si-au dat demisia.

Mike Lazaridis va ramane vicepresedinte, iar Jim Balsillie, actionar in companie, ramane membru al consiliului de administratie, conform unui comunicat RIM.

"Thorsten a demonstrat cat timp a lucrat la RIM ca are mix-ul potrivit de capacitate de a conduce, experienta si abilitati pentru a duce compania inainte. Am fost impresionati de capacitatile sale operationale la RIM si Siemens.

Sunt atat de increzator in viitorul RIM incat sunt dispus sa cumpar actiuni in valoare de 50 de milioane de dolari", a spus Mike Lazaridis, dupa ce i-a predat stafeta lui Thorsten.

Schimbarea din conducerea companiei vine dupa ce RIM a pierdut o cota semnificativa pe piata telefoanelor mobile, in urma problemelor tehnice si a lipsei de inovatie.

Telefoanele Blackberry, fara Internet pe trei continente in urma unei defectiuni

Lansarea Blackberry 10, amanata

RIM a avut o scadere a profitului in 2011, iar in octombrie, utilizatorii au fost afectati de o defectiune tehnica ce a dus la oprirea serviciilor de Internet si mesagerie pe telefoanele Blackberry. Compania a fost nevoita sa plateasca despagubiri clientilor nemultumiti.

RIM a avut parte si de un moment stanjenitor in noiembrie anul trecut, cand doi directori ai companiei s-au imbatat intr-un avion si au tulburat linistea publica, fortand aterizarea de urgenta a aeronavei in Vancouver.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#BlackBerry, #RIM, #CEO RIM , #blackberry