Retelele sociale se aliaza impotriva terorismului

Marti, 27 Iunie 2017, ora 08:52
2039 citiri
Retelele sociale se aliaza impotriva terorismului
Foto: Arhiva Ziare.com

Corporatiile care domina retelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter si Microsoft - au anuntat formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea continutului online cu caracter terorist.

Ca reactie la presiunile guvernelor din Europa si SUA, dupa o serie de atacuri teroriste, gigantii IT au anuntat ca isi vor comunica reciproc solutiile tehnice pentru eliminarea continutului extremist si vor colabora mai strans cu expertii in domeniul antiterorist, informeaza Reuters.

Forumul Internet Global pentru Combaterea Terorismului "va oficializa si structura domeniile actuale si viitoare de colaborare intre companiile noastre si va promova cooperarea cu companiile mai mici din domeniul tehnologiei, cu grupuri ale societatii civile si oameni de stiinta, cu guverne si organizatii internationale cum ar fi UE si ONU", au anuntat firmele mentionate, intr-un comunicat comun.

Presiunea politica asupra retelelor sociale a creat perspectiva unor reglementari noi la nivel european, dar pana acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de pana la 50 de milioane de euro pentru retelele care nu elimina rapid mesajele agresive. Camera inferioara a parlamentului german ar putea vota legea saptamana aceasta, mentioneaza Reuters.

In decembrie anul trecut, companiile din domeniul IT au creat o baza de date in care isi comunica semnaturile digitale unice alocate automat inregistrarilor video si fotografiilor cu continut extremist.

Acordul de luni prevede ameliorarea unor astfel de lucrari tehnice, schimburi de experienta privind cele mai bune metode de detectare cu ajutorul invatarii programate si metode standard de raportare transparenta pentru eliminarea continutului cu caracter terorist.

Facebook si-a facut deja cunoscute, luna aceasta, eforturile de a elimina mesajele teroriste din reteaua sa sociala, iar Google a anuntat masuri suplimentare de identificare a continutului violent de pe platforma video YouTube, reaminteste Reuters.

Twitter a suspendat in a doua jumatate a anului trecut 376.890 de conturi pentru promovarea terorismului si urmeaza sa publice informatii actualizate privind eforturile in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#retele sociale terorism , #retele sociale