Razboiul televizoarelor: Ce masura ia compania LG

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 19:276048 citiri
Razboiul televizoarelor: Ce masura ia compania LG
Foto: LG

Compania sud-coreeana LG a luat o decizie surprinzatoare si a creat o divizie speciala pentru dezvoltarea tehnologiei afisajelor de tip OLED.

Divizia LG Display va avea un departament special care se va ocupa exclusiv de dezvoltarea si comercializarea tehnologiei OLED, informeaza Cnet. LG si-a anuntat in trecut intentia de a deveni un jucator principal pe piata produselor electronice dotate cu ecran de acest tip.

In schimb, rivalii de la Samsung au optat pentru cea denumita QD LCD, ea urmand a fi incorporata pe televizoarele proprii anul viitor. Motivul este dat de cererea mica de televizoare cu ecran OLED. Pe de alta parte, LG va scoate anul viitor pe piata mai multe asemenea modele de televizoare.

Noua structura din cadrul companiei LG urmeaza sa fie condusa de Yeo Sang-deog, cel care a fost promovat recent in postul de presedinte al companiei datorita reusitei sale de a mari numarul de clienti pe sectorul de televizoare si telefoane mobile.

Scopul noului plan este si de a scadea pretul unor astfel de televizoare marca LG, caci in prezent el este foarte ridicat.