Pulsul, luat prin camera video a telefonului - inventie Fujitsu

Luni, 18 Martie 2013, ora 22:532615 citiri
Pulsul, luat prin camera video a telefonului - inventie Fujitsu
Foto: Fujitsu

Fujitsu a devoltat o tehnologie care masoara pulsul in timp real, folosindu-se de o camera integrata in smartphone sau tableta sau de un webcam.

Tehnologia, care va fi implementata in mai multe smartphone-uri, tablete si PC-uri in anul fiscal 2013, detecteaza in mod corect pulsul persoanei prin masurarea variatiilor stralucirii fetei, cauzate de fluxul de sange, se arata intr-un comunicat al companiei.

Sistemul se bazeaza pe o caracteristica a hemoglobinei, care absoarbe lumina verde. Pulsul se ia pur si simplu prin indreptarea camerei integrate in orice smartphone, tableta sau a webcam-ului spre fata persoanei respective timp de cinci secunde.

De asemenea, selecteaza automat momentele cand fata persoanei este relativ imobila, pentru a minimiza riscul unor date eronate.

Potrivit oficialilor companiei, tehnologia poate avea o multitudine de aplicatii, inclusiv in monitorizarea starii de sanatate, precum si in aplicatii legate de securitate.

De asemenea, Fujitsu intentioneaza sa creeze un serviciu in "cloud", unde utilizatorii vor putea stoca datele legate de propria sanatate, pentru a urmari evolutia in timp.