Pentru Craciun se anunta competitie stransa intre Kindle Fire si iPad

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 07:46
4317 citiri
Pentru Craciun se anunta competitie stransa intre Kindle Fire si iPad
Foto: Webnews

Dispozitivele Kindle Fire si Nook Tablet, in prezent cele mai ieftine propuneri de pe piata, ar putea detrona popularul iPad pana de Craciun din fruntea clasamentului preferintelor consumatorilor.

Inca de la momentul debutului sau, Kindle Fire a fost socotit un rival cu adevarat periculos pentru dispozitivul Apple, iar timpul a confirmat estimarile analistilor, produsul Amazon demonstrandu-si din plin potentialul, relateaza Webnews.

Potrivit unui recent sondaj efectuat de Retrevo, care a intervievat peste o mie de consumatori in acest scop, cadoul potrivit pentru sacul lui Mos Craciun de anul acesta, ar putea fi un produs purtand semnatura specialistilor de la Amazon.

Kindle Fire reprezinta optiunea a 44% din intervievati si doar 12% cea exprimata in favoarea dispozitivului iPad, restul de 44% declarandu-se indecisi, nefiind suficient de informati in ceea ce priveste caracteristicile produsului Amazon.

Nicholas Carted, administratorul delegat al eDataSource, a postat pe Cnet propriile sale consideratii vizand trend-ul pietei in acest sector, explicand ca "alternativele economice sunt destul de numeroase, asadar impactul asupra dispozitivelor tablet mai costisitoare va fi evident".

"De ce sa cheltuiesc 500 de dolari pentru un Xoom, cand pot sa cumpar un Nook Tablet cu 249 de dolari, un Lenovo IdeaPad cu 349 de dolari sau un Kindle Fire cu doar 199 de dolari?", a subliniat el importanta pretului in aceasta perioada marcata de criza, amintind si alte variante, sub 350 de dolari.

Par sa se inmulteasca intr-un ritm alert amenintarile la adresa Apple iPad 2, dar pana la Craciun competitia continua, subliniaza sursa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#competitia tablet Amazon Apple, #Kindle Fire versus iPad , #iPad