(P) Creste-ti site-ul folosind eficient optimizarea web

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 17:33
1753 citiri
(P) Creste-ti site-ul folosind eficient optimizarea web
Foto: Pixabay.com

In anii '90 a aparut expresia Search Engine Optimization, pe scurt SEO, care defineste optimizarea web pentru motoarele de cautare.

In acea perioada existau cateva milioane de pagini de internet, mult mai putine decat in ziua de astazi, cand numarul lor este de cateva miliarde.

Totusi, inca de atunci specialistii au simtit necesitatea acestei optimizari web care poate creste considerabil traficul calitativ prin intermediul motoarelor de cautare.

Aceasta crestere se face prin folosirea unor cuvinte cheie relevante pentru site-ul pe care doresti sa il promovezi. Cu cat aceste cuvinte cheie sunt mai bune si mai cautate, cu atat site-ul are un rank mai bun si apare in primele pagini de rezultate ale motoarelor de cautare.

Exista doua tipuri de optimizare site web: optimizarea interna si optimizarea externa.

Optimizarea interna tine de strategiile de promovare pe care le ia echipa de specialisti SEO cu care lucrezi. Aici ne referim la scrierea cu atentie a titlurilor site-ului sau a descrierilor, prelucrarea imaginilor, optimizarea structurii de adrese URL sau de legaturi interne si de folosirea cu moderatie a reclamelor.

Pe scurt, optimizarea interna este despre masurile pe care le iei pentru ameliorarea experientei vizitatorului.

Optimizarea externa se refera la modul in care vizitatorul ajunge pe pagina ta. In acest punct optimizarea web tine de legaturile pe care site-ul tau le are cu exteriorul.

De exemplu, motoarele de cautare masoara performanta in functie de popularitatea site-ului sau in functie de calitatea legaturilor cu alte site-uri si sa nu uitam si de mentiunile pe care le ai in spatiul de social media.

Procesul de promovare al unui site este unul care poate dura o perioada mai lunga de timp, in functie de cum este privit acesta de motorul de cautare.

In cazul in care pasii pe care i-ai facut sunt cei corecti, vei vedea rezultatele intr-un timp relativ scurt, iar numarul vizitatorilor va creste.

Chiar si daca obtii rezultatele pe care ti le-ai propus, continuarea colaborarii cu o echipa de specialisti SEO iti garanteaza faptul ca te vei mentine in aceasta pozitie, dar si ca vei mai creste in continuare.

Optimizarea site-ului pentru mobil, necesara daca vrei sa obtii un trafic organic mai mare

Laptopurile si PC-urile pierd teren important in fata device-urilor inteligente cum ar fi telefoanele mobile de ultima generatie sau tabletele. Asta pentru ca tot mai multi utilizatori de internet isi culeg informatiile folosind aceste smartphone-uri sau tablete, acestea fiind mai usor de folosit atunci cand nu esti la birou si ai nevoie sa omori timpul.

Acest lucru este cunoscut deja de majoritatea celor care si-au dezvoltat afaceri de orice fel in mediul virtual, care au creat variante de mobil pentru site-urile lor. Pentru a avea succes in randul site-urilor cu platforma de mobil este nevoie sa faci optimizare de site pentru mobil.

In primul rand atunci cand faci optimizare de site pentru mobil trebuie sa ai mare grija la modul in care aceasta arata. Un site de mobil nu trebuie sa contina atat de multa informatie cat unul standard, ci sa fie mai curat, usor de citit si usor de accesat orice URL sau sectiune. Odata ce ati stabilit aspectul site-ului puteti incepe optimizarea de site pentru mobil care priveste mai mult partea de SEO.

SEO (Search Engine Optimization) reprezinta unul dintre aspectele importante care iti poate aduce vizitatori de pe motoarele de cautare.

Pentru a avea succes din acest punct de vedere este nevoie sa fiti la curent cu termenii pe care utilizatorii de internet ii folosesc atunci cand cauta site-uri asemanatoare cu cel pe care il aveti.

In functie de domeniul site-ului aceste cuvinte cheie sunt usor de intuit. Aceste cuvinte cheie trebuie folosite cu precadere in numere, descrierea si subtitlurile site-ului dumneavoastra.

Dupa ce ati stabilit si aceste lucruri puteti sa fiti siguri ca ati facut primii pasi corecti pentru optimizarea site-ului pentru mobil.

Mai ramane doar sa aveti rabdare pana site-ul si URL-urile site-ului sunt indexate corect in motoarele de cautare, iar apoi domeniul dumneavoastra va aparea cat mai sus in rezultatele cautarilor.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#optimizare SEO site web, #optimizare cautare Google , #web