Orasul din Romania unde iluminatul public se va stinge din smartphone

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:402621 citiri
Orasul din Romania unde iluminatul public se va stinge din smartphone

Primaria din Timisoara a anuntat, marti, ca va investi peste 80.000 de lei intr-o aplicatie ce va permite inchiderea si deschiderea iluminatului public dintr-un parc cu ajutorul smartphone-ului sau al laptopului.

"Avem in premiera nationala un sistem inovator de eficientizare energetica pentru iluminatul public. Practic, pe 50 de stalpi care au fost echipati cu acest sistem pornirea si oprirea iluminatului se realizeaza de la distanta, de pe laptop sau de pe smartphone, cu posibilitatea de a reduce nivelul de iluminare tot de la distanta, in orele cu trafic redus.

Sistemul este implementat de catre o firma olandeza. Aplicatia presupune montarea pe fiecare bec a unei retele de senzori radio, sistem de control programabil, pe sursele de iluminat existente, cu GPRS si aplicatie soft. Suma platita este de 83.000 de lei, pe care o vom amortiza intr-un an si jumatate prin reducerea consumului de energie electrica ", a spus viceprimarul municipiului Timisoara, Dan Diacon, citat de Mediafax.

https://ziare.com/mediu/energie-eoliana/prima-comuna-din-romania-care-va-fi-iluminata-stradal-prin-energie-verde-1268425

El a anuntat ca inaugurarea sistemului va avea loc marti seara, iar autoritatile locale se asteapta ca acesta sa scada cu 35% consumul de curent electric.

Initial, acesta a fost montat pe 30% din stalpii din parc, insa ar putea fi extins in cazul in care municipalitatea va fi multumita de rezultate.

Comentarii
MosGerila
rank 5
Ar fi bine ca extindeti aplicatia pentru pentru stingerea manelelor