Orasele cu cele mai bune retele Wi-Fi gratuite

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 08:53
3920 citiri
Orasele cu cele mai bune retele Wi-Fi gratuite

Tot mai multe orase se adapteaza cerintelor turistilor dependenti de Internet ai secolului XXI.

Business Insider a realizat o lista cu orasele si regiunile in care exista cele mai bune retele wireless publice.

Taipei, Taiwan

De saptamana aceasta, cei care vor sa viziteze Taiwanul isi pot "rezerva" inainte de a sosi in aceasta tara o facilitate de 30 de zile de acces gratuit la o retea nationala care include peste 5.000 de puncte wireless (hotspoturi). Sute dintre acestea se afla in capitala Taiwanului, Taipei.

Pericolele Internetului gratuit oferit de retelele Wi-Fi - Cum te protejezi in acest paradis al hackerilor (Video)

Florenta, Italia

Cu un card de acces la mai multe muzee, in valoare de 72 de euro, care include si calatorii gratuite cu mijloacele de transport in comun, turistii primesc, de asemenea, 72 de ore de acces gratuit la o retea Wi-Fi administrata de oras, cu hotspoturi raspandite peste tot in centrul Florentei.

Tel Aviv, Israel

In 2013, in Tel Aviv a fost lansata o retea Wi-Fi gratuita pentru localnici si vizitatori, cu 18 hotspoturi situate in centru capitalei.

Helsinki, Finlanda

In capitala Finlandei functioneaza o retea Wi-Fi care acopera mai multe cladiri si piete publice, fiind disponibila chiar si in unele autobuze si tramvaie din oras.

Hong Kong

Exista aici mai multe retele Wi-Fi, cele mai importante fiind GovWiFI (disponibila in parcuri, biblioteci, cladiri publice, terminalele de feribot etc.) si MTR WiFi, care asigura 15 minute de Internet gratuit pentru fiecare dispozitiv, de cinci ori pe zi, la statii MTR.

Macao, China

Pentru a tine pasul cu vecinii, serviciul WiFiGo ofera Internet gratuit turistilor in fiecare zi intre orele 8.00 si 13.00. Reteaua cuprinde aproximativ 150 de hotspoturi - in porturi, muzee si centre de informare pentru turisti.

Paris, Franta

Parisul este o alta capitala europeana cu o retea Wi-Fi publica. Turistii se pot conecta gratuit la Internet in peste 200 de hotspoturi pentru o perioada de pana la doua ore/sesiune, de cate ori doresc.

New York, SUA

Internetul wireless este gratuit in hoteluri, restaurante fast-food si cafenele. Exista si o retea Wi-Fi in spatiul public, care include 16 parcuri si zone frecvent vizitate de turisti. De asemenea, 36 de statii de metrou ofera Wi-Fi gratuit.

Perth, Australia

Cel mai conectat oras din Australia a lansat, in noiembrie 2013, o retea Wi-Fi in districtul sau comercial si de afaceri, pe care intentioneaza sa o extinsa in mai multe zone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#retea Wi Fi, #conectare internet wireless, #orase Internet gratuit, #Wi Fi gratuit , #acces internet