O aplicatie de mobil gratuita sprijina lupta impotriva COVID-19. Ai instalat-o?

Comunicat de presa
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 13:24
27132 citiri
O aplicatie de mobil gratuita sprijina lupta impotriva COVID-19. Ai instalat-o?

Utilizatorii de telefoane inteligente din Romania sunt incurajati sa contribuie la accelerarea studiilor pentru gasirea unor tratamente impotriva virusului COVID-19 folosind aplicatia gratuita DreamLab, ca parte a colaborarii dintre Fundatia Vodafone si oamenii de stiinta de la Imperial College London.

Aplicatia mobila utilizeaza puterea comuna de procesare a smartphone-urilor pentru a efectua calcule complexe intr-un ritm mult mai rapid decat in mod traditional.

"Ne bucuram ca putem pune tehnologia DreamLab la dispozitia cercetatorilor de la Imperial College, care lucreaza la combaterea coronavirusului" a afirmat Joakim Reiter, membru in Boardul Fundatiei Vodafone si DDirector External Affairs, Vodafone Group.

"Aplicatia DreamLab a contribuit deja la noi descoperiri in tratarea cancerului, multumita implicarii utilizatorilor, iar acum vrem sa ne alaturam in lupta societatii cu virusul COVID-19."

DreamLab este o aplicatie premiata, dezvoltata de catre Fundatia Vodafone Australia, care ofera oricarui posesor de telefon inteligent o modalitate usoara de a sprijini cercetarea in domeniul cancerului.

Incepand de astazi, in aplicatie a fost inclus Corona-AI, un nou proiect care va folosi aceeasi tehnologie pentru a ajuta la lupta impotriva raspandirii coronavirusului.

"Asa cum spuneam si in septembrie 2019, cand Fundatia Vodafone Romania a lansat local DreamLab pentru a sprijini lupta impotriva cancerului, aceasta aplicatie ne ofera tuturor sansa de a folosi tehnologia pentru a face bine.

In aceste zile fara precedent, in care ne confruntam cu pandemia provocata de coronavirus ce declanseaza stari de alerta si incertitudine, trebuie sa privim lucrurile in ansamblu: intreaga lume este incercata de provocari, dar putem depasi aceasta situatie daca ne unim fortele.

Aplicatia DreamLab ofera un cadru simplu pentru a face acest lucru.

Nu necesita efort sau expunerea la riscuri de sanatate: din confortul caminului nostru, o putem descarca gratuit si porni inainte de a ne culca, si, in tot acest timp, fiecare dintre noi contribuie la salvarea miilor de oameni care sufera de aceasta afectiune virala.

Putem si chiar ar trebui sa utilizam tehnologia pentru a salva vieti", a spus Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Cercetatorii estimeaza ca proiectul ar putea grabi accesul la medicamente eficiente si ar permite elaborarea de tratamente adaptate impotriva acestei boli infectioase.

"Avem nevoie urgenta de noi tratamente pentru a face fata COVID-19.

Dintre medicamentele existente, probabil ca unele ar putea fi eficiente in tratamentul bolii, dar trebuie sa facem analize complexe folosind inteligenta artificiala pentru a afla ce molecula sau combinatii de molecule ar putea sa combata virusul atunci cand se afla in interiorul corpului.

Toate acestea necesita o putere de calcul uriasa, iar DreamLab ne permite sa facem aceasta munca importanta intr-un interval de timp mult mai scurt," a declarat Dr. Kirill Veselkov de la Departamentul de Chirurgie si Cancer al Imperial College London, care conduce cercetarea.

Proiectul Corona-AI urmareste doua directii:

1. Identificarea de medicamente existente si molecule din alimente cu proprietati anti-virale

2. Optimizarea combinatiilor dintre aceste medicamente si molecule alimentare cu proprietati antivirale pentru o crestere a rezistentei impotriva infectiilor cu coronavirus

In timp ce o cercetare traditionala ar putea dura ani de zile, abordarea DreamLab, care se bazeaza pe procesoare mobile si tehnologie cloud, poate reduce drastic timpul necesar pentru a analiza cantitatea uriasa de date existe.

Un computer care functioneaza 24 de ore pe zi ar avea nevoie de zeci de ani pentru a prelucra datele, in timp ce o retea de 100.000 de telefoane inteligente care ruleaza peste noapte ar putea rezolva calculele in doar cateva luni.

In acest moment, aplicatia este disponibila in Romania, Australia, Italia, Noua Zeelanda, Spania si Marea Britanie, urmand ca alte tari sa se alature in saptamanile urmatoare.

DreamLab poate fi descarcata din App Store sau Google Play Store.

Pentru ca aplicatia sa functioneze in limba romana, utilizatorii trebuie sa aiba telefonul setat pe aceasta limba inaintea descarcarii aplicatiei.

Orice utilizator poate descarca aplicatia in mod gratuit, insa, odata instalata, aceasta genereaza trafic de date.

Vodafone Romania sustine proiectul DreamLab prin acordarea gratuita a traficului de date nationale necesar functionarii aplicatiei pentru clientii sai.

DreamLab nu are acces la informatiile utilizatorilor.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro/dreamlab/.

DreamLab va fi disponibil incepand cu 27 aprilie 2020 in Portugalia, Ghana, Africa de Sud, Lesoto, Germania si, incepand cu 1 iunie 2020, in Irlanda, Grecia, Turcia si Albania.

Fundatia Vodafone se afla in centrul unei retele de programe de investitii sociale globale si locale.

Programul Connecting for Good al Fundatiei Vodafone combina actiunile caritabile cu tehnologia pentru a face diferenta in lume.

Vodafone Foundation este o institutie de caritate independenta inregistrata in Marea Britanie cu charity number 1089625.

Imperial College London este una dintre cele mai importante universitati din lume. 17.000 de studenti si 8.000 de angajati ai Colegiului extind frontierele cunoasterii in domeniile stiintei, medicinei, ingineriei si afacerilor si isi transforma descoperirile in beneficii pentru societatea noastra.

Potrivit Times Higher Education, Imperial College London este cea mai internationala universitate din Marea Britanie, avand legaturi academice in peste 150 de tari.

Reuters a numit Colegiul drept cea mai inovatoare universitate din Marea Britanie datorita culturii sale antreprenoriale exceptionale si legaturilor cu industria.

http://www.imperial.ac.uk/

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei peste 20 de ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale.

Proiectele au peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 31 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#fundatia vodafone, #aplicatie dreamlab , #aplicatii