Netflix promite ca peste jumatate dintre filme vor avea subtitrare in limba romana

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 11:073571 citiri
Netflix promite ca peste jumatate dintre filme vor avea subtitrare in limba romana
Foto: Arhiva Facebook/Netflix

Mai mult de jumatate dintre filmele disponibile romanilor abonati la platforma online de filme Netflix vor avea subtitrare in limba romana, pana la sfarsitul acestui an.

Compania incearca, astfel, sa isi largeasca baza de clienti din Romania, fiind luate in considerare si parteneriate cu Vodafone si Orange, cu care Netflix colaboreaza deja in mai multe tari din Europa.

Afla care sunt codurile care iti ofera acces la tot ce e pe Netflix

Vodafone ofera clientilor din Romania serviciul de televiziune online Seenow, iar Orange are in portofoliu serviciul Orange TV Go. Numarul filmelor disponibile pentru romani este insa mai mic decat cel la care au acces americanii, de exemplu.

"In SUA suntem de aproape zece ani, este o diferenta. Nici in Germania nu sunt disponibile atatea filme ca in SUA", a explicat, pentru News.ro, directorul de comunicare al Netflix Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Joris Evers.

Totusi, exista cazuri cand romanii pot vedea anumite seriale inaintea americanilor. Serialul "Better Call Saul", spre exemplu, nu putea fi vazut pe Netflix in SUA inainte de a fi difuzat pe canalul tv AMC, pe cand in Romania nu exista aceasta restrictie.

Evers considera ca pirateria este cauzata de frustrarea consumatorilor care vor sa vada rapid un film nou, iar unii dintre cei care vad acum filme piratate ar putea alege Netflix in viitor, fiindu-le usor sa faca schimbarea.

"Cei care se uita la filme doar la un televizor clasic vor avea dificultati mai mari in a trece pe Netflix. Televiziunea clasica nu are un viitor prea stralucit, toti vor dori sa aleaga ce vor dori sa vada, nu sa li se impuna o agenda", a declarat Evers.

Netflix ofera la acest moment romanilor trei tipuri de abonamente. Primul, de 8 euro pe luna, ofera posibilitatea vizionarii filmelor pe un singur dispozitiv, dar fara o calitate Ultra HD. Al doilea tip de abonament, de 10 euro pe luna, permite vizualizarea de filme pe doua device-uri la o calitate Ultra HD. Al treilea tip de abonament costa 12 euro pe luna si ofera si posibilitatea de a vedea continutul pe patru device-uri.