Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Microsoft isi inlocuieste jurnalistii cu roboti

Duminica, 31 Mai 2020, ora 12:43
4184 citiri
Microsoft isi inlocuieste jurnalistii cu roboti
Foto: Arhiva Ziare.com

Microsoft va inlocui zeci de jurnalisti care lucreaza in prezent pentru site-ul MSN cu un sistem automatizat prevazut cu inteligenta artificiala. Noul sistem va prelua sarcina de a selecta stirile transmise de organizatiile media, precum si titlurile si pozele pentru site-ul detinut de compania infiintata de Bill Gates.

Decizia face parte dintr-o reevaluare a afacerilor companiei, sustin reprezentantii acesteia. "Ca toate companiile, ne evaluam afacerea regularitate. Acest lucru poate avea ca rezultat cresterea investitiilor in anumite domenii si, din cand in cand, o redistribuire in cazul altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii", se precizeaza intr-o declaratie de presa citata de BBC.

La fel ca alte companii din domeniu, Microsoft plateste diverse organizatii media pentru a le folosi continutul pe site-ul sau, insa angajatii sai sunt cei care se ocupca de selectia stirilor si de modul in care acestea sunt prezentate.

In jur de 50 de coloraboratori isi vor pierde jobul la sfarsitul lunii iunie ca urmare a acestei decizii, insa compania va patra o echipa de jurnalisti full-time.

Unii dintre jurnalistii concediati avertizeaza ca noul sistem ar putea sa intampine probleme in ceea ce priveste respectarea principiilor editoriale stricte ale site-ului, existand riscul sa fie publicate subiecte neadecvate.

C.S.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Microsoft inlocuire jurnalisti cu roboti , #roboti