Micile genii care au devenit milionari inainte de a implini 20 de ani

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 14:54
4902 citiri
Micile genii care au devenit milionari inainte de a implini 20 de ani

Se pare ca tastatura creeaza genii, iar in ultimul deceniu apar tot mai multi asemenea performeri din randul adolescentilor, care altadata inca se mai jucau cu trenuletul electric.

Multi copii dotati nici nu urmaresc imbogatirea cand pornesc la drum, ci mai curand se complac in a se distra in spatiul virtual, cu pasiunea cu care oamenii joaca table sau sah.

Simpla intamplare face ca unii sa fie rasplatiti cu satisfactia morala a performantei, iar altii cu milioane in conturi. Marck Zukerberg din New York a demarat de mic cu milioane si a ajuns, la nici 29 de ani, sa se bucure de miliarde in cont, folosindu-se in acest scop numai si numai de computer. Era pasiunea lui - noteaza La Tribune.

Nu putini insa au demarat foarte precoce. Acelasi portal aminteste de britanicul nascut in Australia Nick D'Aloisio, care la numai 17 ani a vandut firmei Yahoo o aplicatie proprie cu suma deloc modesta de 30 milioane USD.

Britanicul Josh Buckley a invatat singur tainele profesiei de programator, la varsta de 11 ani. Si-a facut o societate (probabil inregistrata pe numele unei rude, el fiind minor) si a evoluat cu ea timp de 4 ani, cand s-a hotarat s-o vanda.

Cu banii obtinuti, a plecat pentru studii la San Francisco, unde a pus bazele societatii "MinoMonsters", profilata pe conceptia si realizarea de noi jocuri video, cu aplicatie pe telemobil. In scurt timp, incasa un milion de dolari de la prestigioase firme de profil, interesate sa comercializeze jocurile sale.

16 milioane USD venit la 16 ani

Adolescenta Juliette Brindak, de 16 ani, din SUA, incepuse initial prin a nascoci programe cu care sa-si distreze surioara mai mica, pana intr-o zi, cand a inventat persoajul "Miss O", care i-a adus gloria.

La o varsta cand fetele abia termina jocul cu papusile, domnisoara Juliette Brindak isi lansa propria retea sociala "Miss O and Friends", pe care i-a achizionat-o prestigioasa companie "Procter & Gable", dupa ce o estimase la 15 milioane dolari.

Tanarul Adam Hildreth, din Leeds, Marea Britanie, fascinat de lumea virtuala, se indeletnicea la varsta de 14 ani cu lansarea pe web a propriilor sale programe. Pana aici nimic deosebit, daca nu observa ca persoane rau intentionate ii intercepteaza programele, pentru a intra in contact cu clientii sai.

Si-a dat seama numaidecat ca un program care sa-i puna la adapost propriile programe poate fi o afacere de succes. Asa si-a creat sistemul Crisp Thinking, un concept destinat luptei impotriva indezirabililor. In scurt timp, a intrat in topul celor mai bogati 20 adolescenti din Marea Britanie.

In Statele Unite, fenomenul antreprenorilor adolescenti pe web a luat o asemenea amploare, incat agentia de marketing online "Vertical Response" a lansat concusuri pentru selectarea tinerilor intre 13 si 18 ani, capabli sa ajunga viitorii magnati ai web-ului.

Este de remarcat ca toti acesti adolescenti au pornit la drum din initiativa proprie si evolueaza intr-un sistem oarecum autodidact. Niciodata in istorie o profesie n-a atras tineretul atat de rapid, cu atata pasiune si cu atata succes, cum reuseste s-o faca tehnica virtuala.

Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
#tehnica virtuala profit, #profit pe web, #adolescenti dotati miliardari , #web