Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a atacurilor Malware și Stegomalware

Comunicat de presa
Vineri, 27 August 2021, ora 12:48
4822 citiri
Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a atacurilor Malware și Stegomalware
Logo SIMARGL

Cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Orizont 2020, SIMARGL este un proiect care oferă soluții inovatoare avansate de securitate cibernetică pentru combaterea amenințărilor cu malware. Numele său înseamnă literal „Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a malware și stegomalware”.

Proiectul tuturor propune să abordeze noile provocări din domeniul securității cibernetice, inclusiv metode de ascundere a informațiilor, anomalii de rețea, stegomalware, ransomware, malware mobil și alte activități dăunătoare din rețelele de calculatoare și aplicațiile software.

În acest scop, SIMARGL oferă un set de instrumente integrat și validat care îmbunătățește securitatea cibernetică europeană. Setul de instrumente folosește mașini inovatoare și metodele de învățare profundă detectează malware (inclusiv stegomalware), ransomware și anomalii de rețea.

SIMARGL implementează metode și algoritmi avansați pentru a analiza datele din rețele, cum ar fi: detectoare de drift concept, procesare și transformări avansate de semnal, sisteme inteligente de învățare pe tot parcursul vieții, clasificatori hibrizi și învățare profundă, doar pentru a menționa câteva tehnici.

14 parteneri din 7 țări europene își unesc expertiza și know-how-ul:

  • Coordonator: FernUniversität din Hagen, Germania
  • Software Imagination & Vision (SIMAVI) din România
  • RoEduNet (ARNIEC Agency), România
  • Netzfactor GmbH, Germania
  • Airbus CyberSecurity SAS, Franța
  • Thales SIX GTS France, Franța
  • Consiglio Nazionale delle Ricerche, Italia
  • NUMERA S.p.a., Italia
  • Pluribus-One, Italia
  • Institute of International Relations, Cehia
  • ITTI Sp. z o.o, Polonia
  • Warsaw University of Technology, Polonia
  • CERT Orange Polska, Polonia
  • Stichting CUIng Foundation, Olanda

SIMAVI, responsabil de integrarea soluției generale

Integratorul român va integra și testa soluția generală în mediu de laborator. Împreună cu RoEduNet (Agenția ARNIEC) din România, SIMAVI este responsabil cu planificarea evaluării testelor pilot, pentru cuantificarea rezultatelor scontate. Echipele au configurat deja mediul de laborator, precum și mediul pilot real și vor începe execuția piloților, air la final, vor evalua soluția tehnică.

SIMAVI a folosit diferite tehnologii în acest proiect, cum ar fi Apache Kafka, Apache Flink și Elasticsearch, și Java ca limbaj de programare preferat.

Acest proiect a primit finanțare din programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene Orizont 2020 în cadrul acordului de subvenționare nr. 833042 și se va încheia în aprilie 2022.

Pentru mai multe informații:

Website: https://simargl.eu/

Blog: https://simargl.eu/blog

Facebook: https://www.facebook.com/simargl.eu/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/12241333/

Twitter: https://twitter.com/SIMARGL8

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#atac malware, #atac Stegomalware, #atac cibernetic , #atac cibernetic