LG ne ia ochii cu primul televizor 8K din lume ce va fi pus in vanzare: Insa merita sa cheltui o avere?

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 18:036831 citiri
LG ne ia ochii cu primul televizor 8K din lume ce va fi pus in vanzare: Insa merita sa cheltui o avere?
Foto: LG

Te-ai plictisit de vechiul televizor? Esti pasionat de tehnologie? Ai la dispozitie o suma mare de bani? Atunci esti clientul perfect pentru sud-coreenii de la LG, care vor vinde din acest an primul lor televizor 8K.

Acesta are o rezolutie uriasa, numita de companie "Super UHD", si o dimensiune pe masura: diagonala ajunge la 249 cm, transmite Pocket-Lint.

LG UH9800 are la baza un ecran IPS dotat cu tehnologie LG True Black si cu functia Contrast Maximiser, care ar trebui sa ofere un contrast mai bun al culorilor, promitand o experienta de vizionare la un alt nivel.

Formatul 8K ofera o rezolutie de 7.680x4.320 de pixeli, in timp ce 4K are "doar" 4.096x2160 de pixeli.

Comparativ cu un televizor Full HD, calitatea imaginilor la noul televizor LG este de 16 ori mai mare.


Prototipuri de TV-uri 8K au mai fost prezentate in ultimii ani, insa UH9800 este primul televizor de acest gen care va intra in productie. Momentan se stie doar ca va fi pus in vanzare in acest an, dar e posibil sa fie disponibil doar pe baza de comanda.

Din pacate, problema cu televizoarele care au rezolutii atat de mari este ca pot fi puse in valoare doar urmarind continut filmat la aceeasi calitate. In rest, telespectatorul nu va simti diferenta fata de unul obisnuit.

In prezent, oferta de materiale video 8K este extrem de redusa, asa ca ramane de vazut cat succes va inregistra noul produs LG.

Sud-coreenii au luat in calcul acest lucru si au innoit linia de televizoare 4K cu trei modele noi: UH9500, UH8500 si UH7700. Toate aceste modele sunt prezentate la targul de electronice CES 2016, care are loc in aceasta saptamana in Las Vegas.

Televizoarele cu astfel de rezolutii au preturi ridicate. In Romania, cel mai scump televizor poate depasi 13.500 de lei.