Unul din șefii Google a primit drept de rezidență în Noua Zeelandă. Care sunt motivele ce l-au determinat să facă acest pas

Duminica, 08 August 2021, ora 07:55
4122 citiri
Unul din șefii Google a primit drept de rezidență în Noua Zeelandă. Care sunt motivele ce l-au determinat să facă acest pas
FOTO Facebook / LARY PAGE

Larry Page, co-fondator și director executiv la Google, a primit drept de rezidenţă în Noua Zeelandă unde a petrecut timp în perioada pandemiei de coronavirus, potrivit guvernului neo-zeelandez, transmite CNBC.

Page, în vârstă de 48 de ani, a solicitat drept de rezidenţă în Noua Zeelandă în noiembrie 2020, prin programul de rezidenţă ”Investor Plus”, dar cererea sa nu a putut fi procesată deoarece acesta se afla în străinătate în acel moment.

Programul de vize, care solicită solicitanţilor să aibă 10 milioane de dolari SUA (7 milioane de dolari) pentru a investi în Noua Zeelandă pe o perioadă de trei ani, a fost apoi procesată după ce acesta a aterizat în Auckland pe 12 ianuarie, la o zi după ce familia Page a depus o cerere urgentă, pentru ca ca fiul lor să fie evacuat din Fiji din cauza unei urgenţe medicale.

”Odată ce domnul Page a intrat în Noua Zeelandă, cererea sa a putut fi procesată şi a fost aprobată la 4 februarie 2021”, a declarat Immigration New Zealand într-un comunicat.

Ministrul Sănătăţii din Noua Zeelandă, Andrew Little, a declarat joi Parlamentului că naţiunea primeşte aproximativ 100 de cereri pentru astfel de vize pe an.

”Am fost informat că în acest caz au fost parcurse toate etapele normale”, a spus el ca răspuns la o întrebare despre cum a reuşit Page să intre în Noua Zeelandă când frontierele au fost închise nerezidenţilor.

De-a lungul pandemiei de coronavirus, Noua Zeelandă şi-a menţinut ratele de infecţie scăzute refuzând intrarea călătorilor din străinătate.

"Serviciul de imigraţie al Noii Zeelande poate confirma că Larry Page a îndeplinit condiţiile necesare pentru a fi autorizat să intre în Noua Zeelandă", a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC.

Jacinda Ardern, primul ministru al Noii Zeelande, a declarat în faţa Parlamentului că nu a fost informată cu privire la vizita lui Page.

Situată într-o relativă izolare de cele mai mari centre de populaţie din lume, Noua Zeelandă a devenit în ultimii ani o destinaţie populară pentru persoanele cu averi nete ridicate.

Ţara slab populată, care găzduieşte aproximativ 5 milioane de oameni, este apreciată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a evita o criză socială, deoarece este relativ independentă în ceea ce priveşte hrana şi energia.

De asemenea, ţara are o climă temperată şi un sistem politic stabil.

Vestea vizitei lui Page şi a rezidenţei sale a reaprins o dezbatere de lungă durată dacă superbogaţii îşi pot cumpăra în esenţă accesul în ţara din Pacificului de Sud după cum şi când vor.

Miliardarul Peter Thiel, care a cofondat PayPal şi a profitat de un pariu timpuriu pe Facebook, a primit cetăţenia în Noua Zeelandă în 2017, chiar dacă a petrecut doar 12 zile în Noua Zeelandă.

Thiel a investit în start-up-ul local Xero şi a cumpărat proprietăţi în toată ţara, precum şi o proprietate de 193 de hectare în Wanaka, pe insula din sud a Noii Zeelande. Chiar dacă nu a construit încă nimic pe proprietate, a fost în contact cu cel puţin trei arhitecţi.

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a declarat publicaţiei New Yorker, în 2016, că el şi Thiel intenţionează să urce într-un avion privat şi să zboare către una dintre proprietăţile lui Thiel din Noua Zeelandă, în cazul unui eveniment de colaps sistemic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Larry Page, #Google, #rezidenta, #Noua Zeelanda , #stiri it-c