Lansarea iPhone 6: Apple incepe razboiul pe piata telefoanelor-tableta

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 16:23
4011 citiri
Lansarea iPhone 6: Apple incepe razboiul pe piata telefoanelor-tableta
Foto: digitaltrends.com

Ultimul model de iPhone 6 dispune si de o varianta mai mare, care ii lanseaza pe americani pe piata asa-numitelor "phablet", adica a smartphone-urilor care sunt si tableta. Si aici, concurenta din partea celor de la Samsung este cea mai apriga.

iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inchi, este o noutate in familia gadgeturilor Apple, el avand capacitatea de a schimba clasamente pe aceasta piata, scrie digitaltrends.com. El are un procesor A8 de 64 de biti, alaturi de o conexiune wireless 802.11ac si ofera posibilitatea platilor prin tehnologia NFC.

Concurentul lui direct este Samsung Galaxy Note 4, cele doua terminale avand specificatii tehnice demne de invidiat. Produsul sud-coreenilor dispune de un ecran mai mare, de 5,7 inchi si de o rezolutie superioara (2560 x 1440 pixeli) fata de iPhone 6 Plus (1920 x 1080 pixeli).

In schimb, gadgetul Apple ofera mai multe variante de stocare interna, de 16,64 sau 128 GB, pe cand Galaxy Note 4 are unele de doar 2, de 32 sau 64 GB. Asiaticii au inclus un slot pentru card microSD, in timp ce americanii nu au luat in calcul aceasta optiune. Ei castiga si la capitolul memoriei RAM, oferind dispozitive cu 3 GB, in timp ce Apple a scos modele doar cu 1 GB sau 2 GB.

Nici la camera foto din spate iPhone 6 Plus nu sta extraordinar in comparatie cu concurenta, avand o rezolutie de doar 8 megapixeli. In schimb, Galaxy Note 4 are una de 16 megapixeli. Ambele inregistreaza materiale video la rezolutie 1080p, dar produsul Apple este rezistent la apa, ceea ce nu e valabi pentru cel Samsung.

Nu in ultimul rand, este remarcat diferenta dintre calitatea afisajului Retina HD (Apple) si Quad HD Super AMOLED (Samsung) cu un avantaj clar pentru sud-coreeni.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#iphone 6 plus, #Apple iPhone 6, #lansare iPhone 6, #samsung galaxy note 4, #gadget samsung galaxy note , #iphone