Inventia uluitoare care poate schimba televizoarele viitorului

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 23:569337 citiri
Inventia uluitoare care poate schimba televizoarele viitorului
Foto: Digitaltrends

Domeniul televizoarelor este intr-o inovatie continua. Ultima inventie in aceasta privinta poate aduce o schimbare majora in domeniu si se refera la punctele cuantice care pot fi incorporate in dispozitivele viitorului.

Tendinta pentru anul 2015 este data de aceste asa-zise puncte cuantice. Companiile LG si TCL au anuntat deja ca vor prezenta propriile televizoare cu aceasta tehnologie la targul de profil CES 2015, din SUA, conform Digitaltrends. Ea are capacitatea de a reda culorile asa cum nicio alta tehnologie nu a reusit pana in prezent, sustin cei care vor sa o impuna pe piata.

Aceste puncte sunt, de fapt, semiconductori de nanocristal, ele oferind mai mult decat afisajele din prezent. Punctele cuantice stralucesc atunci cand lumina ajunge la ele, oferind ca rezultat o multitudine de culori. Un astfel de punct este chiar mai mic decat un virus si prezinta avantajul de a nu se deteriora in timp.

Compania Sony a folosit deja inventia pentru unele televizoare produse in acest an, insa denumirea data ei a fost una diferita. Este de asteptat ca luna ianuarie sa aduca iubitorilor de tehnologie mai multe asemenea televizoare de la marii producatori. Punctele cuantice pot imbunatati mult tehnologia LCD, caci cea OLED este inca prea scumpa pentru a fi adoptata in masa.