Intre revolutie si stil: Cele mai tari lansari la evenimentul anului in IT

Joi, 27 Februarie 2014, ora 21:50
3253 citiri
Intre revolutie si stil: Cele mai tari lansari la evenimentul anului in IT

Evenimentul Mobile World Congress (MWC) desfasurat la Barcelona, Spania, a avut in prim-plan cateva dispozitive care au toate sansele sa schimbe regulile jocului pentru industria IT.

PC magazine a adunat cele mai tari lansari de la MWC 2014.

Cele mai bune telefoane

- Yotaphone: Smartphone-ul produs in Rusia se afla la doua generatie si este cunoscut pentru faptul ca are doua ecrane, unul AMOLED de 5 inchi si 1.080 pixeli, iar celalalt de 4,7 inchi si 960x450 pixeli, numit E Ink, care pe care il poti folosi atat pentru a citi carti digitale, ci si pentru a naviga pe Internet.

Procesorul puternic Qualcomm de 2,26 GHz si sistemul de operare Android 4.4 KitKat se afla printre specificatiile de top. Pretul este, insa, destul de piperat: 499 de dolari.

Mobile 2014: Cum isi aleg romanii un smartphone si ce buget au

- Blackphone: Daca va faceti griji in ceea ce priveste securitatea informatiilor personale, atunci acest telefon este potrivit pentru dumneavostra. El cripteaza mesajele apelurile si fisierele pe care le stochezi, gratie sistemului de operare PrivateOS, dezvoltat pe "spatele" Android. El permite accesul la aplicatii si protectie la conectarea cu retelele Wi-Fi.

Mai are un procesor CPU de 2GHz, un ecran de 4,7 inchi, o memorie interna de 2 GB si o camera de 8MP. El costa 629 de dolari si este disponibil la precomanda.

- Samsung Galaxy S5: Telefonul are un procesor puternic Qualcomm de 2,5 GHz, un ecran putin mai mare decat versiunea anterioara, de 5,1 inchi, care isi adapteaza automat culorile si intensitatea luminii, in functie de conditiile ambientale. El mai este dotat cu un senzor de recunoastere a amprentei, o camera mai buna, de 16 MP, o interfata proprie TouchWiz, mai prietenoasa cu utilizatorul. Mai mult, este rezistent la apa si praf.

Cele mai bune tablete

- Sony Z2: Tableta este foarte subtire si rezistenta la apa, masurand doar 0,25 mm grosime. Are un ecran de 10,1 inchi si un procesor Qualcomm de 2,3 GHz, se incarca cu 75% mai repede decat competitorii si autonomia bateriei este de 10 ore.

Exista doua camere foto, cea din spate avand 8,1 MP, iar cea frontala - 2,2 MP. Se poate transforma usor in laptop, gratie tastaturii care se conecteaza cu dispozitivul prin Bluetooth. Pretul nu a fost anuntat inca.

- Huawei Mediapad X1: Tableta chinezilor a atras atentia la MWC, datorita faptului ca este subtire si cantareste doar 239 de grame.

Cu toate acestea, in interior are o baterie care asigura pana la 5 zile autonomie, pentru sarcini nu foarte solicitante.

Tableta dispune de un procesor puternic de 1,6GHz - Hisilicon Kirin920 SoC - si de microfon. Ar putea schimba regulile jocului pentru Huawei.

Cele mai bune laptopuri

- HP Pavilion X360: De departe, cel mai interesant laptop prezentat la MWC este Pavilion X360, cu care HP demonstreaza ca a inteles nevoile pietei, avand in vedere ca ecranul de 11,6 inchi se roteste usor si devine instantaneu o tableta.

Dispozitivul ruleaza cu sistemul de operare Windows 8.1 si are un procesor Intel Pentium N3520, 4 GB RAM, conectivitate 4G LTE si doar 0,86 inchi grosime. Pretul este de 400 de dolari.

Cele mai bune dispozitive purtabile

- Galaxy Fit: Samsung a lansat un dispozitiv purtabil, care seamana cu o bratara dotata cu un mini-ecran OLED pe care poti primi notificarile de la telefonul tau cu Abdroid, este rezistent la apa si un senzor care monitorizeaza bataile inimii. Cel mai probabil, va avea pretul de 149 de dolari.

- Huawei TalkBand B1: Este o combinatie intre un dispozitiv care monitorizeaza activitatea utilizatorului si o casca Bluetooth care permite preluarea apelurilor de pe telefon.

Are un ecran OLED, bateria dureaza 7 ore si este rezistent la apa si praf. Huawei promite ca va fi compatibil cu telefoanele care ruleaza cu Android si iOS, insa acum se poate conecta doar la smartphone-urile companiei chineze.

- Sony SmartBand SWR10: Este un dispozitiv purtabil care face cam tot ce promite si Huawei TalkBand, insa dispune si de notificari de pe retelele sociale, are localizare GPS, melodii si videoclipuri.

De asemenea, se poate conecta si la Play Station-ul tau. Pretul este de 99 de euro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#produse noi MWC, #telefoane noi MWC, #cele mai tari produse IT, #produse noi IT, #smartphoneuri 2014, #telefoane noi 2014 , #smartphone