Interviu: Conduceti afacerea in siguranta cu softul DMS DataCar oferit de Wizrom Software

Advertorial
Marti, 21 Mai 2019, ora 11:54
10941 citiri
Interviu: Conduceti afacerea in siguranta cu softul DMS DataCar oferit de Wizrom Software
Matei Manta, Coordonator Divizia Automotive la Wizrom Software

Piata auto din Romania este segmentata intre mai multe branduri care isi disputa cota de piata prin reteaua de birouri de dealer si showroom-uri. Dintre aceste branduri, pozitia dominanta este detinut de brandul local, Dacia, membru al grupului francez Renault. Pe langa traditia numelui de brand si tehnologiei de top implementate de Renault, reteaua de dealeri ai liderului de piata conteaza si pe un instrument de afaceri performant pus la dispozitia dealerilor - softul DMS DataCar furnizat de Wizrom Software.

Pentru a intelege rolul solutiilor software in succesul afacerilor din domeniul auto, stam de vorba cu Matei Manta, Coordonator Divizia Automotive la Wizrom Software.

Pentru inceput, ce functii si facilitati ofera softul DMS DataCar?

Aceasta solutie software este un instrument de lucru obligatoriu pentru dealerii auto care vor sa aiba control asupra operatiunilor zilnice si sa aiba o imagine de ansamblu pentru dezvoltarea afacerii.

Softul DMS DataCar este util in toate aspectele activitatii unui showroom auto si birou de dealer: pentru vanzari, pentru activitati de service si mentenanta. Mai precis, cu acest soft, un dealer auto are control deplin asupra gestiunii stocurilor de piese, monitorizeaza ordinele de reparatii de la receptie si pana la rezolvarea problemei si predarea masinii catre proprietar.

Am inteles ca cel mai mare client din Romania pentru softul DMS DataCar este reteaua de dealeri Dacia Renault.

Este adevarat, acesta este cel mai mare proiect pe care il derulam. Aproximativ 80% din aceasta retea de dealeri utilizeaza DataCar. Trebuie sa precizez ca Wizrom Software nu este dezvoltator, ci partener si distribuitor al solutiei create de compania internationala DatFirst cu care dealerii Renault lucreaza de mai multi ani.

Astfel, solutia software DataCar este adaptata pentru a mentine o comunicare eficienta intre sediul central Renault si reteaua de dealeri. Acestia din urma folosesc softul pentru a trimite diferite raportari catre grupul Renault, cum ar fi KPI (indici de performanta) indepliniti: numar de ore de manopera, piese utilizate, automobile reparate etc.

Sa inteleg ca softul DMS DataCar este un instrument dedicat doar muncii dealerilor auto?

Nu, aceasta este o solutie flexibila si customizabila care este utilizata si in alte domenii legate de industria auto. De exemplu, se poate adapta pentru cerintele unei companii de ret a car, pentru companiile de leasing auto si chiar pentru un call center care se ocupa de programari pentru mentenanta, ITP, interventii in urma unor accidente auto etc.

Pe langa dealerii Renault, ce alte branduri auto utilizeaza solutia software DMS DataCar?

As vrea sa precizez ca dealerii Renault nu sunt doar utilizatori al solutiei, ci si parteneri in dezvoltarea acesteia. Ei testeaza softul la nivel de grup si ofera feedback pentru a-i aduce imbunatatiri si a adauga functionalitati noi.

Revenind la intrebare, dealerii Opel au inceput sa utilizeze softul DMS DataCar si isi extind progresiv numarul de reprezentante locale in care este implementat.

Acest soft este unul de sine statator - insa poate interfata si cu alte solutii de business dezvoltate de Wizrom Software? Daca da, care sunt acestea?

DataCar interfateaza perfect cu softurile financiar-contabile dezvoltate de noi, inclusiv cu sistemul ERP WizPro. Ca sa va dau un exemplu, cea mai complexa si ampla implementare pe care am efectuat-o la un client este softul DMS DataCar, solutia software ERP WizPro ERP si softul de resurse umane WizOne. Impreuna, formeaza un ecosistem cu compatibilitate perfecta intre bazele de date si transmiterea informatiilor.

Pentru alte birouri de dealeri auto care ar fi interesate de o solutie DMS, ce avantaje ofera DataCar fata de alte softuri?

In primul rand, este o solutie care beneficiaza de inovatie continua. Am amintit deja despre faptul ca brandul Renault testeaza solutia la nivel de grup si ofera sugestii de dezvoltare. In paralel, Wizrom Software, ca partener al dezvoltatorului, ofera propriul know-how si experienta pe piata din Romania pentru a dezvolta si upgrada softul DMS DataCar.

In al doilea rand, este vorba de o solutie internationala, testata si utilizata cu succes pe piete cu traditie din vestul Europei si Asia. Vorbim de piete concurentiale care au decade de experienta in vanzari, marketing si administrarea portofoliului de clienti.

In al treilea dar nu in ultimul rand, este vorba de implementarea profesionala pe care o ofera Wizrom Software. Echipa noastra are experienta de peste 10 ani in dezvoltarea si implementarea de softuri de business in toate tipurile de companii, de la IMM-uri la corporatii multinationale.

In final, as dori sa mentionez si un anunt recent facut de dezvoltatorul solutiei, DataFirst. Acesta urmeaza sa fuzioneze cu o alta companie specializata in softuri DMS, iCar. Astfel, utilizatorii DataCar vor beneficia cat de curand de know-how si functionalitati noi care vor rezulta in urma acestei fuziuni.

Echipa Wizrom Software va ofera toate solutiile de business de care aveti nevoie din prima zi de existenta a companiei dumneavoastra. Vizitati www.wizrom.ro sau solicitati oferte personalizate la la adresele de email sales@wizrom.ro si office@wizrom.ro sau la numarul de telefon +40 741 205 604.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Wizrom Software, #DMS DataCar , #software