Internetul ortodox si gratuit - noua gaselnita a Bisericii

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 09:33
6143 citiri
Internetul ortodox si gratuit - noua gaselnita a Bisericii
Foto: Arhiva Ziare.com

Biserica Ortodoxa din Rusia pune la cale Internetul Ortodox. Va oferi Wi-Fi gratuit si curatat de "continut imoral" in zonele de langa biserici si in mai multe locuri publice din Moscova.

Preotul Roman Bogdasarov, care conduce Consiliul Interreligios rus, a declarat pentru ziarul Izvestia ca pe Internet exista multe amenintari pentru utilizatori, inclusiv materiale de recrutare pentru secte crestine si Statul Islamic, pornografie si "versiuni distorsionate ale istoriei", relateaza The Guardian.

Noul Internet Ortodox ar contine nu numai site-uri religioase, ci si filme. "Redam oamenilor valorile corecte, cum ar fi moralitatea traditionala, patriotismul, protectia familiei si a copiilor", a declarat preotul citat.

"Nu avem de gand sa limitam accesul la resursele de Internet, ci doar sa stergem tot ceea ce aduce rau oamenilor sub pretextul binelui", a spus Bogdasarov.

Un lucru la care utilizatorii nu vor mai avea deloc acces este orice mentiune a homosexualitatii.

Alexei Protopopov, de la Crystal Protection, furnizorul de Internet care va pune la dispozitie aceasta retea, spune ca vor fi accesibile doar informatiile pe care liderii religiosi considera ca nu vor "deranja sentimentele credinciosilor".

Articole informative cum ar fi cele care mentioneaza o "orientare sexuala netraditionala" nu vor fi disponibile pe aceste noi retele Wi-Fi.

Biserica intentioneaza sa colaboreze cu autoritatile orasului pentru a instala serviciul in locuri publice.

Seful departamentului orasului pentru politica multiculturala, cooperare interregionala si turism din Moscova sprijina proiectul.

Rusia ar fi incercat sa se decupleze de la WWW. Pregatiri pentru un blocaj in cazul unei crize politice interne?

Cenzura la Facebook? A blocat pagina celui mai popular critic al lui Putin

A inceput razboiul lui Putin contra Internetului

Al treilea mandat de presedinte al lui Vladimir Putin a fost marcat de un viraj spre valorile traditionale si reglementarea mai stricta a Internetului. El a semnat legi impotriva "insultarii sentimentelor religioase ale credinciosilor" si propagandei gay, precum si acte normative care impun bloggerilor populari sa se inregistreze la autoritatile de reglementare.

Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
#Internet Rusia Biserica Ortodoxa, #cenzura internet Rusia , #acces internet