Inteligența artificială e aici

Advertorial
Joi, 19 August 2021, ora 16:46
4037 citiri
Inteligența artificială e aici

Aflăm tot mai multe despre ce descoperiri incredibile s-au făcut în privința dezvoltării inteligenței artificiale, iar telefoanele în rate îi permit acum aproape oricui să dețină și folosească aplicații care au la baza inteligenta artificiala.

Chiar și cele mai slab dotate dispozitive, cu capacitatea de a se conecta la internet, pot solicita asistența unei inteligențe artificiale, la apăsarea unui buton sau adresarea unei simple comenzi vocale.

Pentru moment, aceasta te poate ajuta să afli lucruri mai degrabă banale, cum ar fi ora, sau îi poți adresa întrebări amuzante, pentru a vedea cum a fost programată să răspundă solicitărilor care o ridiculizează. În viitorul foarte apropiat, aceasta ar putea deveni indispensabilă pentru tot mai multe activități.

Cele mai frecvente utilizări ale sale ne sunt mai mult decât utile, iar tot mai multe aplicații folosesc algoritmi complecși, meniți să învețe și să se dezvolte ca autentice rețele neuronale. Mașinile care se conduc singure nu mai sunt de mult o noutate, iar vapoarele și avioanele sunt adesea asistate în navigare și pilotare de sisteme automatizate mai abile decât cei mai bine pregătiți profesioniști. În plus, acești algoritmi nu obosesc, fac foarte rar erori de ”judecată” și nu cer mărire de salariu sau sporuri de risc.

Ca orice pe lume însă, și dezvoltarea acestor tehnologii promițătoare atrage după sine, pe lângă nenumărate avantaje, consecințe mai puțin dezirabile. Asistați chiar și la cele mai banale activități zilnice, am putea în timp să ne pierdem din abilitățile înnăscute sau dezvoltate, lăsându-ne practic atrofiați de ajutorul primit.

Când ai navigat ultima oară folosind o hartă, de exemplu? Avantajul de a fi ghidat pas cu pas prin locuri pe care le vezi pentru prima oară este incontestabil de un mare ajutor, aproape oricui. Dar dacă nu îți folosești deloc abilitățile de a te orienta singur în spațiu, s-ar putea să devii complet dependent de inteligența artificială care a preluat această solicitare, solicitare care altfel ți-ar fi dezvoltat și întreținut ție nenumăratele funcții cognitive.

Se mai ridică totodată semne de întrebare în ceea ce privește moralitatea utilizării unei astfel de tehnologii. Dacă te afli într-o mașină pilotată de A.I. care este implicată într-un accident, cine va fi responsabil, șoferul sau robotul? E evident că suntem într-o fază incipientă în dezvoltarea inteligenței artificiale, dar viitorul pare a fi deja mai aproape decât ne-am imagina.

Un simplu aspirator care știe să-și facă singur treaba, când este nevoie, chiar și fără asistența ta, nu mai surprinde pe multe lume. De fapt, cu un card bun precum CardAvantaj, îți poți cumpăra chiar acum unul îndeajuns de isteț încât să navigheze singur prin casă și să se ducă automat la stația sa de încărcare, atunci când și-a terminat treaba. Mâine, s-ar putea să te aștepte deja și cu masa pusă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
#inteligenta artificiala, #card avantaj, #robot , #roboti