Intel concediaza 12.000 de angajati. Care este motivul

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 11:42
4458 citiri
Intel concediaza 12.000 de angajati. Care este motivul
Foto: Ziare.com

Compania Intel disponibilizeaza 12.000 de angajati, adica 11% din tot personalul sau, pentru a isi diversifica activitatea.

Celebrul producator de procesoare vrea sa se concentreze pe alte zone, precum cea a dispozitivelor inteligente - IoT (Internet of Things) - si a serverelor, potrivit computerworld.com.

Lansare Intel la CES 2016: Drona care se fereste de obstacole (Video)

Incasarile Intel au fost afectate de scaderea comenzilor de PC-uri care au totalizat 60,6 milioane de unitati in primele trei luni ale acestui an, cu 11,6% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Intel nu are succes nici pe piata dispozitivelor mobile, unde procesoarele sale se regasesc doar in cateva tipuri de smartphone.

Un gigant ingenuncheat de piata smartphone-urilor incearca sa renasca: Lansare in forta pentru Intel

In domeniul serverelor, cel mai profitabil pentru companie, Intel este amenintata de proiectul Google, pana acum unul dintre cei mai mari cumparatori de servere, de a proiecta un server pe baza unui procesor IBM.

Intel incearca sa intre pe piata IoT, investind in atragerea creatorilor de dispozitive inteligente.

Restructurarile vor costa compania 1,2 miliarde de dolari in al doilea trimestru, dar aceasta spera ca masura sa o ajute sa economiseasca 750 de milioane de dolari anul acesta.

Intel a raportat un profit de 2 miliarde de dolari si venituri de 13,7 miliarde pentru primul semestru din acest an, in crestere cu 3% si respectiv 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

L.M.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Intel disponibilizari , #calculator