Studiul care pune într-o lumină proastă gigantul Instagram. Rețeaua de socializare, acuzată că ajută utilizatorii tineri să-și procure droguri

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 08:101176 citiri
Studiul care pune într-o lumină proastă gigantul Instagram. Rețeaua de socializare, acuzată că ajută utilizatorii tineri să-și procure droguri
Algoritmul Instagram a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri FOTO Pixabay

Instagram nu protejează tinerii în ceea ce priveşte drogurile, ba chiar îi ajută să intre în legătură cu distribuitorii, relevă un studiu recent.

Realizat şi publicat de Tech Transparency Project, cercetarea arată cât de mult simplifică algoritmul folosit de Instagram găsirea drogurilor de către adolescenţi.

Cei de la TTP au creat mai multe conturi false de adolescenţi cu diferite vârste, între 13 şi 17 ani. Apoi, cu aceste conturi, au început să caute droguri pe Instagram.

Nu doar că reţeaua socială nu a opus nicio rezistenţă, ba chiar a completat automat căutări după cuvinte cheie precum “buyxanax”.

Mai mult, algoritmul Instagram chiar a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri. După ce le-au dau follow, falsele conturi de adolescenţi au început să primească mesaje directe cu oferte de droguri.

Pe de o parte, Instagram blochează anumite hashtag-uri legate de droguri. Însă, pe de altă parte, sugerează altele la căutările realizate de utilizatori, ceea ce arată că măsurile de protecţie împotriva drogurilor sunt precare.

Ca răspuns la publicarea acestui studiu, oficialii Instagram spun că vânzarea de droguri este împotriva regulilor platformei şi că aceasta va continua să-şi îmbunătăţească măsurile de protecţie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News